مقاله دستاوردهاي ابنسينا در اخترشناسي ادوار ميانه اسلامي ، | WORD
23)، اشاره میشود که در کنار سایر مقادیری که پیشینیان یونانی و اسلامی وی یافته بودند، وی را به تغییر مقدار میل کلّی معتقد کرده بود. جنبه دیگر کارش که ترکیب دو جنبه نخست است، در الگوی خورشیدی وی (در نجوم شفا) هویدا میشود، جایی که او تلاش دارد با ترکیب پنج فلکْ الگویی «نظری» (و ارسطویی) برای حرکت خورشید ارائه کند تا این الگو بتواند شواهد «رصدی» تغییر میل کلّی را نیز «توجیه» نماید.
مقاله سلَفيان تکفيري يا الجهاديون: خاستگاه و انديش هها | WORD
بودند، در دههشصت، هفتاد و هشتاد میلادی عرصه سیاسی اجتماعی مصر را زیر تأثیر خود قرار دادند. از مهم ترینگروه های سلفی جدید میتوان به تنظیم الفنیه العسکریه، جماعه المسلمین یا جماعه التکفیر و الهجره، وجماعه الجهاد اشاره کرد. این مقاله میکوشد با بیان خاستگاه و اندیش ههای سلفیان جدید معرفیرا بررسی « الجهادیون » یا « تکفیری » مهم ترین گروه ها و رهبران آنها، علت شهره شدن این گروه ها بهکند.
مقاله آبنماها در کوشک باغ هاي اندلس از الزهراء تا الحمراء | WORD
نمادین داشته است. این سبک ها از قرن چهارم/دهم در بناهای الزهراء بهکار گرفته شده و از آنجا به کاخهای الحمراء رفته است.درپژوهش حاضر علاوه بر معرفی این سبکها، نگاهی مقایسه ای به تغییرات و تحولات زیبایی شناسانه ای که در طول این دوره زمانی در طراحی این عناصر به وجود آمده، انداخته ایم. کوشک باغ هایی که در فاصله زمانی میان این دو مجموعه بنا احداث شدند، همچون واسطهای این دو دوره را به هم پیوند زده اند.
مقاله نقش دين در روابط سياسي- نظامي خانات قپچاق و ايلخانان | WORD
ند تا بادر پیش گرفتن خطمشیها و سیاستهای دیگری، همچنان از دین و مسائل مربوط به آن در پیشبرداهداف خود در برابر ایلخانان و نیز حفظ مناسبات با ممالیک سود برند و با این که عوامل سیاسی-نظامی، نقش مهمی در ایجاد و تداوم تنش در میان دو دولت داشت، دین نیز تا پایان عمر دو حکومتبه ابزاری برای پیشبرد اهداف آنان تبدیل شد و در نهایت در کنار سایر عوامل، نقش مهمی در تحققاهداف خانات قپچاق در قلمرو ایلخانان داشت.
مقاله کنيزان: وضع اجتماعي- حقوقي در دور? مغول- ايلخاني | WORD
ن و کنیزان که به فراوانی دراین جامعهحضورداشتند، نگریسته شود . نوشتار حاضر در نظر دارد با نگاهی به وضعیت این گروهاجتماعی در دوره مغول ایلخانان و با بررسی راه های تحصیل کنیزان، موقعیت وپیشه های خا ص آنان، کارکردشان در جامع ایران آن دوره، احکام و قوانین فقهی مربوطبه آنان و طرق دستیابی شان به آزادی به این مسئله پاسخ گوید که آیا کنیزان در دورهمورد بحث از پایگاه اجتماعی قابل تغییری برخوردار بودند؟
مقاله تأملي در تسامح مذهبي مغولان در ايران | WORD
ر دوره ایلخانان مغول (656-736ق) با رشد نسبی تفکر شیعی، در مقایسه با ادوار پیش همراه بود . پژوهش های متعددی درباره عوامل این پدیده تاریخی نسبت داده اند . « تسامح مذهبی مغولا ن » انجام گرفته که در برخی از آن ها، این پدیده را به این نوشتار در صدد است با بازخوانی سیاست های ایلخانان مغول در قبال ادیان و مذاهب مختلف، و به دست دادن تصویری روشن از اوضاع مذهبی این دوره، صحت و سقم انگار مذکور را بررسی کند.
مقاله مؤلفه هاي فرهنگ و تمدن در آثار اخوان الصفا | WORD
یم و تربیت است و همچنین تفاوت ادیان گوناگون بهعنوان عاملی مؤثر در نظم و ارتباط و اخلاق اجتماعی و نیز تنوع نظام سیاسیِ مرتبط با شرایع وگوناگونی زبان ها و لغات متعدد، گرایش های متفاوت به موسیقی و نهایتا علم، سبب تمایز جوامعو پیدایش فرهنگ ها و تمدن های گوناگون می گردد. تمامی این عوامل به هم پیوسته اند و بریکدیگر تأثیر می گذارند. در جریان این تأثیرات آن چه در اندیشه اخوان پرنفوذ است، نظام دینیاست.
مقاله مجريطي و رساله کيميايي او ، | WORD
رساله ای است به نام الرساله القفطیه که ترجمه های کهن از آن به فارسی نیز در دست است؛ این رساله، حاوی گفتگوهایی بین اخوان الصفا با مجریطی است که وی در پاسخ به سوالات کسانی که از بیماری خود سخن گفته اند، داروهایی را تجویز کرده است و سرانجام آنان گفته های وی را «عناصر حکمت عجیبه» نامیده اند. این پژوهش ضمن بررسی اجمالی زندگی مجریطی به چاپ انتقادی متن عربی و فارسی این رساله پرداخته است.
مقاله الصحيح من سيرة النبي الاعظم (ص): رهيافتي نو به سيره نگاري | WORD
خلافت ، به بررسی پدید منع حدیث و نقش آن در تحریفحقایق تاریخی و رواج احادیث جعلی می پردازد و از نقش نو مسلمانان اه ل کتاب وقصه پردازان در ا ین باره به تفصیل سخن می گوید و پس از تشریح اصول و معیارهایآشفته در تدوین سیره ، اصول، ضوابط و معیارهایی برای انجام پژوهش علمی صحیحارائه می دهد، و بر پای متون عم ده سنی و شیعی در حوز ه های تفسیر ، حدیث و تاریخمی کوشد تصویری درست از زندگانی رسول خدا (ص) ترسیم کند.
مقاله دربار? تبيين تاريخي 1 | WORD
مکمل یا جانشین این دو الگو معرفی شده اند که در بهترین حالت بهبود یافته ویا اصلاح شد آن دو به شمار می آیند. جدانگری توضیح در علوم طبیعی براساس تبیین و علوم انسانی بر اساس فهم در هم نهاده ای از تبیین و فهم کهپوپر پیشنهاد می کند، برطرف شدنی است . عینیت مطلوب در تبیین علمی، وهمچنین تبیین تاریخی، نیز می تواند به کمک راه حل پوپر حفظ شود . این راهحل تعریف تازه ای از عینیت را براساس رهیافت نقدی پیش می نهد.