مقاله بررسي يخبندان و لغزندگي در سطح جاده ي سنندج همدان با استفاده از ماتريس وضعيت هاي اقليمي | WORD
2 میلی متر) و N6 (میانگین دمای روزانه بین 2-6 درجه سانتی گراد به همراه بارش بیش از 2 میلی متر) جزء شرایط خطرناک برای ایمنی تردد وسائط نقلیه در مسیر سنندج- همدان می باشند، که بیشترین تمرکز آن ها در ماه های ژانویه ( 9 روز )، فوریه ( 5 روز ) و دسامبر ( 4 روز ) می باشد. یخبندان در منطقه اواخر سپتامبر شروع می شود و اوایل ماه مارس به پایان می رسد. اما یخبندانی که برای ایمنیحمل و نقل ایجاد خطر می کند خیلی دیرتر یعنی در ماه دسامبر روی می دهد.
مقاله تحليل ديناميکيِ نقش گردش بزرگ مقياس پوش سپهري درکاهش اُزن پوش سپهري ( قسمت دوم ) ساز وکار حاکم بر فرآيندهاي ديناميکي* | WORD
ره تابستانی خواهند بود . در چنین وضعیتی تاوه قطبیسردتر و قوی تر بوده و گرمایش ناگهانی پوش سپهری از شدت و فراوانی کم تری برخوردار است و حفره ی ازن بزرگ تر خواهد بود. در مقابل، در فاز شرقی ،QBO امواج سیار های در مواجهه با سطح بحرانی به عر ضهای میانی و قطبی نیمکره زمستانی محدود می شوند. در چنین شرایطی تاوه قطبی گرم تر و ضعیف تر بوده و گرمایش ناگهانیپوش سپهری از شدت و فراوانی بیشتری برخوردار است و حفر هی ازن کوچ کتر خواهد بود.
مقاله پهنه بندي ميزان مشارکت در انتخابات مجلس شوراي اسلامي از دوره اول تا هفتم با استفاده از سيستم اطلاعات جغرافيايي (G.I.S) | WORD
فیاییGIS استفاده شده است.باتوجه به یافته های تحقیق می توان به این نکته اشاره کرد که الگوی مشارکت استانها در مورد انتخابات مجلس شورای اسلامی، تا حد زیادی متاثر از پیوندهای قومی قبیله ای بوده است. بیشترین میزان مشارکت درکل کشور طی دوره های پنجم وششم مجلس بوده است، که به ترتیب 1/71 و35/67 درصد مشارکت گزارش شده است.در بررسی انجام شده استانهای سیستان وبلوچستان پویاترین و استان مرکزی نزولی ترین روند را در مشارکت مجلس داشته اند.
مقاله از فضاي تصوري به فضاي Cybernetic بازنگري ارتباط بين فضاهاي واقعي و فضاهاي مجازي | WORD
اط آن ها با فرد، تحت تأثیر استفاده روز افزون ازفضاهای دیجیتالی/مجازی در فرهنگ عموم مردم قرار گرفته است.در نتیجه ما در مورد این فضای جدید، شیوه تفکر متفاوتی را پیشنهاد کرده ایم و به آن نامی جدید با عنوان فضای Cybernetic داده ایم که نشانگر فضایی می باشد که از طریق ارتباط فضاهای واقعی و مجازی ایجاد شده است. از آن جایی که این موضوع در مباحث آکادمیک و عمومی مطرح شده است ما نیز بحث خود را در موردجنبه های مهم نظریه فضا شروع می کنیم.
مقاله نقش عوامل جغرافيايي در رفتار انسان | WORD
یی بر رفتار انسان از دیر باز مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است . عوامل طبیعی همواره به طور قابل توجهی در رفتار انسان و اعمال او تاثیر داشته بطوریکه تفاوتهای محیط طبیعی و با شرایط آب و هوایی مختلف می تواند عکس العمل های خاصی را در رفتار انسان داشته باشد . در این مقاله نگارنده با بهره گیری از تجربیات علمی و تعلیم و تربیت در کنار دانش جغرافیا تلاش نموده ارتباط انسان و محیط طبیعی را به لحاظ جغرافیا یی مورد تحلیل قرار دهد .
مقاله گسترش فضايي و ضرورت ايجاد شهرهاي جديد « نمونه موردي شهر جديد پرديس» | WORD
هاند بلکه بر مشکلات آن نیز افزودند.
مقاله حاضر که اقتباسی از رساله دکتری میباشد به بررسی نقاط قوت و ضعف موجود در شهرجدید پردیس به عنوان نمونهای از سیاستهای ایجاد شهرهای جدید در کلانشهر تهران و میزان انطباق پذیری اجرای چنین طرحی با اهداف کلان مدیریت مجموعه شهری تهران پرداخته و با استفاده از تکنیکهای چون دلفی-سوات به تحلیل میزان تحقق اهداف این طرح پرداخته شده که میتوان در سایر موارد نیز مورد استفاده قرارگیرد
مقاله محاسبه و پهنه بندي شماره منحني زير حوضه هاي آبريز اهرچاي | WORD
وضه و تهیه نقشه های مزبور از نتایج این بخش از مطالعات بوده است.پس از ارائه فرضیات و انجام محاسبات مربوط به تفکیک زیر حوضه اقدام به محاسبه مقدار شماره منحنیدرسطح حوضه ها شده که در نهایت نقشه پلیگون های شماره منحنی ترسیم و ارائه شده است.در نهایت مقدار زمان تمرکز حوضه و زیرحوضه ها بر حسب ساعت و بر اساس رابطه به دست آمده ازسرویس حفاظت خاک آمریکا 2 محاسبه و برآورد گردیده که می تواند در کلیه محاسبات هیدرولوژی مؤثر واقع گردد.
مقاله اولويت بندي زيرحوضهها جهت ارائه برنامههاي احيائي آبخيزداري (مطالعه موردي: حوزه آبخيز معروف) | WORD
یک از فاکتورها میانگین و انحراف معیار بدست آمده و اعداد نرمال شدند و با ماتریس بدست آمده میزان اهمیت هریک از معیارها، به صورت کمی، در سطح زیر حوضه ها تعیین شد. در نهایت با جمع دامنه کلی تغییرات در سطح هر یک از زیرحوضه ها میزان کمی اهمیت هریک از عوامل در ایجاد مشکلات در هشت اولویت کاری بدست آمد. به طوریکه اولویت اول (از نظر اهمیت) مربوط به زیرحوزههای M3-1 و M3intو اولویت آخر (از نظر اهمیت) مربوط به زیرحوزه M1 میباشد.
مقاله بررسي جاذبههاي گردشگري در حوضه دشت کوير | WORD
ثمر که به علت شرایط خاص جغرافیایی از اکوسیستمی شکننده برخوردار است، دارای ویژگیهایی است که در صورت بهرهبرداری بهینه از آن میتواند زمینه رشد و توسعه کشور را فراهم آورد. از جمله قابلیتهای موجود در این ناحیه برخی جاذبههای گردشگریست که در نوع خود منحصر به فرد میباشند که در صورت سرمایهگذاری لازم نه تنها گردشگری داخلی رونق میبخشند بلکه با جذب گردشگران خارجی به توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور نیز کمک مینمایند
مقاله جاده سازي و ناپايداري ژئومورفيکي در مناطق بياباني | WORD
ت فرایندهای مورفودینامیک بیابانی مورد بررسی قرار گرفته، ملاحظه می شود که دخالت در محیططبیعی چنانچه با متغیرهای سازنده آن همگام نباشد، حتی در محیط های نسبتاً تثبیت شده، ناپایداری هایی رابه دنبال دارد که در نهایت به زیان همان فعالیت ها خواهد انجامید . منطقه مورد مطالعه از آن جهت دشت طبسانتخاب گردیده که به دلیل کمی جمعیت و محدود بودن دامنه سایر فعالی تها، امکان تداخل و تعدد متغیرهایتأثیرگذار دیگر کمتر فراهم بوده است.