مقاله تغييرات تالاب انزلي و تاثير ويژگيهاي مرفولوژيکي آن درکاربري اراضي | WORD
ته است. وجود رخساره های دریایی
و ساحلی پلیوستوسن در این نقاط مبین وجود ساحل دریای پلیستوسن در پای ارتفاعات البرز است . به تدریج بافعالیتهای تکتونیکی و عقب نشینی تدریجی دریا وسعت دشت ساحلی افزایش یافته است. بیرون زدگی رخساره هایساحلی بویژه در امتداد جاده آسفالته رشت- جمعه بازار (نرسیده به سه راهی جمعه بازار در ضلع شمالی جاده) را کهقابل مشاهده می باشد در جنوب تالاب انزلی قرار گرفته است
مقاله تحليل و تبيين جغرافيايي توزيع فضايي - مکاني سکونت گاه هاي روستايي نمونه موردي: بخش لاجان - شهرستان پيرانشهر | WORD
محیطی زمینه مطلوب یک نظام سطح بندی خدمات رسانی را فراهم نمود.
تحقیق حاضر بر اساس نگرش نظامند و مدل توسعه یکپارچه و سرزمینی در واقع تقویت فضایی - مکانی نظام کل سکونت گاهی ناحیه لاجان را با توجه به منابع محدود در قالب سلسله مراتب پنج سطحی از نواحی روستایی ارائه کرده است تا هر یک از سکونت گاه های روستایی بتوانند با حفظ جمعیت خود و با توجه به آستانه ها و استاندارد ها به حیات خود ادامه دهند.
مقاله اثرات متقابل قدرت، سياست و جغرافيا در تنگه هاي مهم جهان | WORD
میت ویژه ای بیابند.
با این اوصاف این پژوهش ضمن بررسی تغییرات ایجاد شده در مفهوم و مصداق تنگههای استراتژیک در دو دوره ژئوپلیتیکی، درپی تحلیل اثرات قدرت و سیاست در آنها می باشد. نتایج حاصله بیانگر این مسئله است که صحنه اقیانوس هند و تنگه های مهم آن به دلیل داشتن نقش کلیدی در تجارت دریایی، از اهمیت بالایی برخوردارند و این امر باعث می شود تا این تنگه ها محل رقابت قدرت های رقیب باشند.
مقاله برآورد سيلاب در حوضه رودخانه وربند لارستان | WORD
سیلاب است. در این نوشتار، دبی حداکثر لحظه ای، در حوضه آبریز رودخانه وربند لارستان با استفاده از نرم افزار Smada مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به نتایج حاصله، پارامترهای مساحت حوضه و طول آبراهه اصلی بیشترین تاثیر، در ایجاد سیلاب منطقه به عهده دارند. و چنانچه از روش تجزیه خوشه ای به جای روش لانگبین در تعیین مناطق همگن استفاده شود ، مدل بدست آمده دارای دقت بیشتر و خطای کمتری خواهد بود .
مقاله بررسي رابطه بين تراکم زهکشي ومقدارفرسايش (مطالعه موردي: پنج حوزه آبخيز در استان اردبيل) | WORD
سپس همبستگی بین تراکم زهکشی ومقدار فرسایش محاسبه شد. نتایج نشانداد که با درنظرنگرفتن تیپهای فرسایشی سطحی، مکانیکی، تودهای درحوضههای مربوطه و ترسیم نمودار مربوط به تراکم زهکشی و فرسایش، رابطه بین این دوعامل بهتر شده و دراکثرحوضهها بین تراکم زهکشی و فرسایش همبستگی بالایی وجود دارد. در نهایت رابطه معنیداری بین تراکم زهکشی و مقدار فرسایش درتمام حوضهها ملاحظه گردید.
مقاله تحليل خشکسالي هاي دوره سرد سواحل جنوبي درياي خزر | WORD
فراگیردر دوره سرد نیزبه وقوع می پیوندد. سه الگوی فشار سبب وقوع خشکسالی های منطقه می شوند.الگوی مداری که بر اثر وزش مداری بادهای غربی ایجاد می شود. در الگوی پرفشار، دریای خزر زیر نفوذ پرفشار قرار دارد و در الگوی کم فشار هم، جریان های جنوبی بر روی دریا حاکم هستند . الگو های فشار دوره هایخشکسالی نشان می دهند که علت اصلی خشکسالی های سواحل خزر عدم وزش جر یان های سرد شمالی بر رویدریای خزر است.
مقاله ارزيابي کيفي منابع آب زيرزميني دشت رخ (تربت حيدريه) با استفاده از روشهاي زمين آمار | WORD
سه عامل به عنوان تأثیر گذارترین عوامل 87% ترکیب شیمیایی آب زیر زمینی را تحت کنترل دارند. زمین شناسی مهمترین عامل در تغییرات کیفی آب زیرزمینی منطقه می باشد . تحلیل خوشهای متغیرها نشان دهنده شباهت بالای میزان یون های سدیم و کلر است . در تحلیل خوشهای داده های کیفی منطقه، داده های محدوده جوادیه همواره در خوشهای مجزا قرار گرفته است و از لحاظ ترکیب شیمیایی شباهت کمتری با سایر منابع دارد.
مقاله تحليل سيستماتيک از نقش عوامل جغرافيائي در توسعه روستاهاي استان اردبيل | WORD
در برنامه ریزیهای بلندمدت و کوتاه مدت مدنظر مسئولین استان قرارگیرد.
در این راستا در مرحله دوم از این تحقیق ارزیابی مناطق توسعه نیافته که از یک اولویت و حساسیت ویژهای برخوردار است، در جهت تبیین و تشریح سیستماتیک عوامل جغرافیائی اعم از طبیعی و انسانی مدنظر قرارگرفته است و مناطق مختلف آن به فراخور جایگاه خود متاثر از عوامل فوق بوده اند که در قسمت بعدی این مقاله به آن اشاره شده است.
مقاله تحليل فضايي- مکاني مدل هاي تصميم گيري چند معياره فازي در مکانگزيني کتابخانه عمومي مطالعه موردي: منطقه چهار کلانشهر تبريز | WORD
موثر در مکانیابی کتابخانههای عمومی استفاده شده است. نتایج حاصله نشان میدهند که به طور بهینه چهار پهنه مناسب جهت احداث کتابخانه عمومی جدید در محدوده منطقه چهار شهری تبریز وجود دارد. این پهنهها با حفظ فاصله از کتابخانههای موجود در مناطق پرتراکم منطقه، نزدیک به مسیرهای دسترسی، به دور از عوامل ناسازگار و پر سر و صدا و در مجاورت مراکز پر جمعیت و کاربریهای سازگار شهر واقع شدهاند
مقاله ارزيابي روش تحليل ماتريسي(سلولي) ( GIS ) در تعيين نواحي مستعد حرکت هاي دامنه اي | WORD
یر مورد عنایت پژوهشگران بوده است، اما به رو ش های مورد استفاده در GIS توجه کافی نشده است. این مقاله در مطالع ناپایداری دامنه ای در شهرستان سنندج، روش تحلیل ماتریسی (سلولی 1) را به کار گرفته است و مدلی مناسب درخصوص تعیین مناطق مستعد به دست آورده است . روش تحلیل سلولی، ضمن آزمون مدل، توانسته است عواملمؤثر در ناپایداری دامنه ای را ارزیابی نماید و تغییرات اصلاحی در وزن ها و ضرایب ایجاد نماید.