مقاله چيستي خوبي از ديدگاه رابرت آدامز | WORD
عشق و احترام و حتی در بالاترین حد خود شایسته پرستش میکند. از نظر آدامز، سعادتمندی زندگی آدمی منوط به لذت و رضایتمندی از امور ارزشمند است؛ از یک طرف، لذت بردن و رضایتمندی از فعالیتهای زندگی و از طرف دیگر، ارزشمندی فعالیتهایی که فرد از آن لذت میبرد. در این دیدگاه، انواعِ ارزشمندیها حضور دارند؛ ارزشمندیها (خوبهای متناهی) شامل نه فقط ارزشهای اخلاقی بلکه ارزشهای عقلانی، دینی و زیباییشناختی نیز میشود.
مقاله فلسفه ي طبيعتِ هگل | WORD
ده و مبه م ترین صورتِ”ایده“ لحاظ می شود . بنابراین مکانیک با ماده، اما ماده ی بی شکل، سروکار دارد . ( 2) فیزیک : درقلمروهای طبیعت مکانیکی تنها و تنها کمیت وجود دارد و همه ی نسبت ها و مشخصه ها کمّی هستند .ماده ای که فیزیک با آن سروکار دارد تک یا کیفی است . ( 3) اُرگانیک: طبیعت ویژگیِ موضوع را به دستمی آورد، همراه با آن قدرتی را نیز کسب م ی کند که به واسطه ی آن همه ی جزءهای ناهمگونش را زیر کنترلِخود گرد می آورد و نگه می دارد
مقاله تحقيق تطبيقي درباره« تأويل »نزد افلاطون و مفسّران يهودي و مسيحي | WORD
یهود یان و مسیحیان وجود داشته است . از دیگر سو مواجه معتقدان به این ادیان با فرهنگو تفکری جد ید و رویاروی ی آنان با بی اعتق ادی و یا مخالفت با مبانی فکری و سنن اعتقادی شان ، ایشان راوامی داشته است تا مفاه یم و تعالیم دینی خود را بر اساس عقلانیت ، حقیقت و عقل سلیم معرفی ک نند و باروش تأویل از متون مقدس خود دفاع نمایند. در این نوشتار به تطبیق تاویل در ی ونان باستان و ادیان یهودیو مسیحی، با توجه به دو عامل فوق پرداخته می شود.
مقاله راه بُدهيستوه | WORD
ت به دیگران، از سوی دیگر است، پیوند دارد . بُدهیستوگان کسانی هستند که به دلیل شفقت ومحبتی که نسبت به دیگران دارند ، دستگیری و نجات هم موجودات را هدف خود ساخته و از رهایی فردیپذیرش « سوگند » و « بیداری دل » که در شرایطی برای آنها میسر می شود، سر باز می زنند. nx بااین وظیفه آغاز می شود و پس از گذر از مقامات دهگانه ای که در هر کدام از آنها بُدهیستوه کمال و فض یلتیرا در خود محقق م یسازد، سرانجام به بوداگی م یانجامد.
مقاله سرآغازهاي هشتگانه در منطق: پژوهشي تاريخي | WORD
و محور بهخوبی میتوان رصد کرد: 1. افزوده شدن سرآغازهای هشتگانه، 2. افزوده شدن پیشنیازهای فهم کلّیهای پنجگانه. جستار فرارو، با کرانمند ساختن خود به چهار منطقدان، یعنی فارابی، ابنسینا، ابنطیّب، و رازی، بر محور نخست انگشت مینهد: پسزمینهى تاریخی آن را بازمیجوید، پرسمانهایی که در پیرامون آن روییدهاند را برمیرسد و تلاشهایی که برای فروگشودن این پرسمانها صورت پذیرفتهاند را بازمینمایاند.
مقاله بررسي رابطهي حقايق عيني اخلاقي و نگاه مؤمنانه به حيات اخلاقي از ديدگاه استاد مطهري و سي. اس. لوئيس | WORD
زشهای اخلاقی، حمایت میکنند. با مقایسهی تطبیقی میان گفتار فلسفی این دو فیلسوف این امر آشکار خواهد شد اصول و ارزشهای متعالی اخلاق تنها با باور به اطلاق و جاودان بودن ارزشهای اخلاقی و تصدیق وجود خداوند به عنوان حامی این حیات اخلاقی محقق خواهد شد و باور به نسبیتگرایی فرااخلاقیِ متأثر از دیدگاه مادیگرایانه به عالم هستی، نمیتواند این اصول و ارزشهای مقدس و متعالی را به گونهای مناسب، موجه سازد.
مقاله عده و احکام آن | WORD
ر ابتدای مقاله، معنای عده را از دیدگاههای گوناگون مورد بررسی قرار م یدهدو احکام عده را در مورد زنانی که مشمول آن قرار می گیرند توضیح می دهد . در ادامه بهبحث در مورد آثار طلاق ، طلاق در رابطه بین زوجین، طلاق بائن، طلاق رجعی پرداخته وسپس به بررسی حقوق و تکالیف مالی زوجین در زمان عده، نفقه، مقرری ماهانه و ارثمی پردازد.در پایان حقوق و تکالیف غیر مالی زوجین در زمان عده و آثار جدایی زوجین برفرزندان را مورد بررسی قرار م یدهد
مقاله استنتاج از بهترين تبيين | WORD
nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : سال انتشار : 1386تعداد صفحات :33تبیین به عنوان یکی از اهداف اصلی پژوهشهای علمی همواره در کانون توجهات ف یلسوفان علم قرار داشتهاست. nx یکی از الگوهای پیشنهادی مطرح در مورد مسألهی تبیین است. نوشتار حاضرگزارشی است تحلیلی در مورد الگوی مزبور، همراه با شرح انتقادی چند روایت اصلی آن. سپس ارائ رهیافتیواقعگرایانه به موضوع، به همراه یک جمع بندی و راه حل معرفت شناختی عرضه می شود
مقاله بررسي "استدلال سادگي » ريچارد داوکينز درباره ي پيدايش جهان | WORD
می بخشد و از این رو از کفایت تبیینی برخورداراست، در حالی که دیدگاه تصادف گرایانه ی داوکینز فاقد کفایت تبیین است و از عهده ی تبییناستدلال » جامع و دقیق قوانین بنیادین فیزیک و فرآیند تکامل بر نمی آید. از دیدگاه کیث وارداست. این مقاله میکوشد قوت دیدگاه خداباورانه را « مغالطهی سادگی » داوکینز در واقع « سادگیاو را نشان « استدلال سادگی » نسبت به دیدگاه ماتریالیستیِ ریچارد داوکینز و بدین ترتیب نادرستیدهد.
مقاله مروري بر موجهسازي استقراء از ديدگاه ديويد ميلر | WORD
ی روی آوردند و برخی دیگر با ابتناء بر دیدگاههای معرفتی موجهسازانه درصدد دفاع از استقراء بهعنوان روشی علمی برای کسب معرفت برآمدند. دیوید میلر، به پیروی از پوپر همه اشکال پروژه موجهسازی معرفتی را شکست خورده میداند و معتقد است باید استقراء را بازنشسته کرد و خود را از اعتیاد به موجهسازی رهاند. در این مقاله به معرفی دیدگاه عقلانیت نقاد بهخصوص قرائت میلر دربارهی «مسأله استقراء» پرداخته خواهد شد.