مقاله حقوق بين الملل، رسانهها، صلح و امنيت بين المللي | WORD
ین مورد خلاء مطالعات جهانی در مورد نقش رسانه ها در مسائل مربوط به صلح و جنگ نیز کنجکاوبرانگیز به نظر میرسد.
در این میان، جایگاه شورای امنیت درتامین صلح و امنیت بین المللی چیست؟ توسل شورای امنیت به زور منوط به تحقق یکی از موارد سه گانه :« تهدید صلح، نقض صلح و عمل تجاوز » است. چگونگی احراز این موارد بر عهده شورای امنیت نهاده شده است. به این معنی که منشور ملل متحد موارد سه گانه فوق را تعریف نکرده و این امر موجب بروز اختلاف نظر بین دول عظیم دایم شورای امنیت و دیگران شده است.
مقاله انتخابات و طايفه گرايي با تأکيد بر روند انتخابات مجالس پنجم تا هشتم شوراي اسلامي در حوزه انتخابيه ممسني | WORD
منطقه تحلیل نماید. نتایج تحقیق حاکی از نقشآفرینیپررنگ هویت طایفهای در جهتدهی به گزینش نماینده در کلیه دورههای رأیگیری مورد بررسی دارد. که اینعموماً به دلیل مشارکت سیاسی افراد بر مبنای پایداری به اصول و سنن نانوشت ایلی در راستای برخورداری ازمنافع شخصی و عمومی میباشد. همچنین خاصگرایی نماینده منتخب در توزیع منابع و منافع میان ساکنینطوایف مختلف شهرستان و روند انتصاب مسئولین و مدیران ارشد ممسنی به طور غیرمستقیم تأثیری به سزادر طایفهگرایی و تداوم این روند در ناحیه داشته است.
مقاله ماهيت و ويژگي هاي قرارداد ليسانس و قابليت انطباق آن با عقود معين در قانون مدني ايران | WORD
یع متقابل یا "بی.او.تی" اعطاء میشود. لیسانس انواعی دارد؛ از جمله، انحصاری، غیر انحصاری، انفرادی، ارادی و اجباری. معمولاً در این قرارداددانش فنی نیز منتقل میشود. ارزش و مالیت دانش فنی در سری بودن آن نهفته است، به گونهایی که اگر در شمار دانش عمومی درآید به اعتبار قرارداد خدشه وارد میشود. لیسانس قراردادی است عهدی، تعاهدی و اغلب تشریفاتی. ماهیت آن با هیچیک از عقود معین در قانون مدنی ایران منطبق نیست و بهنظر میرسد که عقدی بینام و تابع ماده 10 این قانون باشد
مقاله دکترين عقيم شدن قراردادها در حقوق انگلستان و ايران | WORD
اندنیزاعمالمیگردد. ازآنجاکهدرحقوقکشورایرانبابمستقلیکهبهبیاناحکاموشرایطوآثارچنیننظریهایپرداختهباشدمشاهدهنمیگرددودرکتبحقوقیمانیزاساتیدوحقوقدانانبهطورمجزاایننظریهراموردبحثقرارندادهاندجایگاهایندکتریندرسیستمحقوقیکشورمابهطوردقیقمشخصنمیباشد. مقالهحاضرشدهدرصددتطبیقمفهوم،شرایطتحققوآثاراستنادبهایندکترینارائهشدهتوسطحقوقدانانکشورانگلستانبااصولومقرراتونظریاتاساتیدحقوقکشورایراناستکهدرنهایتمنجربهروشنشدنجایگاهایندکتریندرحقوقایرانخواهدشد.
مقاله غلبهي مکتب وابستگي بر استراتژيهاي توسعه در دههي نخست انقلاب اسلامي | WORD
مدهی آن دو توجه میشود. سپس با بررسی شرایط شکلگیری ناسیونالیسم در ایران وتلاش برای حل تناقض درونی این ایدئولوژی انجامید، برخی مشابه تهای برداش تهای سیاسیانقلابیون سال 57 با روشهای مذکور مورد توجه قرار می گیرد. در این میان به نقش تلقی های احمدفردید و جلال آل احمد اشاره ای کوتاه صورت میگیرد. در میانهی مقاله به برخی عوامل دیگر که بهغلبهی تلقی های چپ کمک می رساند توجه میشود. درنهایت مقاله با نشان دادن شباه تهایاستراتژیهای توسعه در ده سال نخست با خصایص دو مکتب مذکور پایان می یابد.
مقاله بازنگري کودتاي 1299: آيا کودتا توطئه انگليس بود؟ | WORD
رد
بخشی از متن nx : سال انتشار : 1389تعداد صفحات :36به لحاظ غلبه «گفتمان توهم توطئه» در سده گذشته بر جامعه ایران، در میزان نقش و دخالت انگلستان در کودتای 1299 بسیار اغراق شده است. نقدهای متعددی بر نظریه «توطئه انگلیسی بودن کودتا» یا «طرح انگلیس برای ایجاد پادشاهی نیرومند در ایران» وارد است که پذیرش آن را دشوار م یسازد. واقعیت تاریخی کودتای 1299 آن است که این کودتا، بیشتر از هر عامل دیگری محصول و بازتاب ظهور گفتمان جدید استقلا لخواهی در ایران درآستانه کودتا بوده است.
مقاله رويکرد تفسيري بافتگرايي و کاربرد آن در تفسير متون ديني (قرآن) و تفسير متون حقوقي (قوانين) | WORD
تداعیوارتباطیافتنعناصریازبافتمتنیباعناصردیگرازمتنیکهخوانشمیشودودرنتیجهاثرگذاریبرمعنایآنها. بافتموقعیتیتفسیربراساسعواملموثرجهانممکن،زمان،مکان،مخاطب،گویندهومورداشارهاست. درتفسیرمتوندینیمیتواندرروشتفسیرقرآنبهقرآنکاربردبافتمتنیودرتفسیرقرآنباتوجهبهشاننزول،کاربردبافتموقعیتیرادیدودراینمقالهتلاشبراینخواهدبودکهبعدازبیانمفهومبافتوانواعبافتگراییوباتوجهبهکاربردآندرتفسیرمتوندینی (قرآن)،کاربردآنرادرتفسیرمتونحقوقی (قانون) موردبررسیقراردهیم.
مقاله نفت خزر؛ تزريق رقابت به اوراسيا | WORD
ب هشرایط بسته منطق ه،ویژگی های نظا مهای سیاسی منطقه ، نزدیکی به اروپ ا، حضور چین و ایران و ترکیه در منطقه و نفوذ نظریه هاینئورئالیستی در محافل تصمی مگیری و تصمیم سازی کرملین و مسکو ب هنظر م یرسد رقابت شکل گرفته حول خطوط لوله و استخراج و ترانزیت نفت و اتحادی ههایی چون گوام ، اتحادیه اروپا و CIS و شانگهای تداوم یابد و تأثیر خود را در منطقه تداوم بخشد. نوع این رقابت و سطوح آن ب هتحولات درون منطقه ای وابستگی جدی داردولی در هر حال با توجه ب هقدرت و ضعف طرفین دارای شدت و ضعف خواهد بود.
مقاله نئوليبراليسم و همگرايي جهاني | WORD
شی اتحاد جماهیر شوروی ساب ق، جهان شاهددگرگونی و تحول در روابط میان کشورهای جهان و توسعه این قبیل همکار یها از جمله میان کشورهای رها شدهاز کمونیسم م یباشد. در این راستا مقاله حاضر بر آن است که با توجه ب هتحولات ب هوجود آمده متأثر از نئولیبرالیسمدر نظام بی نالملل از دهه 1980 تاکنون و مؤلف ههای مورد تأ یکد آن، میزان ارتباط و تأثیرگذاری این جریان را باگسترش و پیدایش انواع نوین همکاری میان کشورها در حوز ههای مختلف که ب هسمت افزایش همگرایی جهانی درحرکت م یباشد، مورد بررسی قرار دهد.
مقاله دگرگوني تجزيه و تحليل سياست خارجي در بستر مناظره هاي روابط بين الملل | WORD
د است مسائل تعارض درجوامع جنوب بامسئله توسعه نیافتگی گره خورده است و برای درک واقعی سیاست خارجی کشورهایجنوب باید به عوامل فرهنگی، داخلی، منطقه ای...عنایت داشت. نویسنده متذکر میشود که مسئله نظم بین المللی جدا ازمسائل نظم داخلی نیست؛ درعصرجهانی شدنمرزهای سیاست داخلی وخارجی برداشته شده ویا بسیار کم رنگ گردیده اند که اینامرمیزان قابل توجهی ازاستقلال نسبی بازیگران سیاست خارجی را کاسته است.بررسی نظریه های کنت والتز، آلیسون، سینگر و سایر اندیشمندان از نکات شاخصاین مقاله است.