مقاله تدوين شاخصهاي کيفي به عنوان معيار ارزيابي کيفيت نان تافتون سنتي ايران | WORD
ی بود. این امر به دلیل ویژگیهای کیفی آرد این نوع نان برای بدست آوردن خمیری با الاستیسیته مناسب و قابلیت ورقه شدن عالی که در نهایت منجر به کیفیت بالاتر این نان پس از پخت و در طی نگهداری گردید. نتیجهگیری: شاخصهای کیفی انواع نانهای تافتون با درجات کیفی مختلف علاوه بر کاربرد در سیستم مستندسازی کشور، در بهبود کیفیت این نوع نان، کاهش ضایعات، آگاهسازی در مورد استفاده از آرد با ویژگیهای کیفی متناسب و مطلوب برای تولید این نان و رتبهبندی کیفیت نانهای حاصله و نانواییهای تولید کننده مؤثر است.
مقاله بررسي اثر افزودن آرد کتان (Linum usitatissimum) بر بياتي و خواص حسي نان تست | WORD
داشت ولی در نمونه های حاوی 20 و 30 درصد آرد کتان حجم مخصوص نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت. افزودن آرد کتان به نان ها سبب کاهش فاکتور L وa در آنها شد در حالی که فاکتور b تفاوت معناداری با نمونه شاهد نداشت.
نتیجهگیری: استفاده از اختلاط 20% آرد کتان در فرمول نان تست میتواند سبب بهبود خواص حسی و کاهش میزان بیاتی در مقادیر بالاتر شود. افزودن آرد کتان به نمونه های نان سبب کاهش میزان روشنایی در نمونه ها میشود. همچنین استفاده از مقادیر بالاتر آرد کتان سبب کاهش حجم مخصوص نان ها خواهد شد.
مقاله امکان کاهش رشد باسيلوس سرئوس در تمپه جو دوسر توسط تخمير همزمان استارترهاي مختلف اسيد لاکتيک باکتريها و رايزوپوس اوليگوسپوروس | WORD
کپک میگردد (1%p<). بیشترین تأثیر مربوط به تمپه تلقیح شده با گونههای لاکتوکوکوس لاکتیس و لاکتوکوکوس کرموریس و نیز اسیدی شده توسط سرکه است. بیشترین میزان ارگوسترول و طول هیف مربوط به نمونه اسیدی نشده بود.
نتیجهگیری: اسیدیفیکاسیون بیولوژیکی و شیمیایی سبب کاهش رشد باسیلوس سرئوس نسبت به نمونه اسیدی نشده میگردد. بیشترین کاهش رشد این باکتری در نمونههای تهیه شده توسط استارتر لاکتوکوکوس لاکتیس و لاکتوکوکوس کرموریس و سرکه مشاهده گردید. در تمام تیمارها تمپه با کیفیت مناسب تهیه شد.
مقاله ارزيابي برخي ويژگيهاي فيزيکوشيميايي، رئولوژيکي و بافتي پنير سفيد آبنمکي (پنير گلپايگان) طي دوره رسيدن | WORD
ی در ازت کل افزایش یافت (0.05>p). بر اساس آزمونهای بافتی و رئولوژیک در طول دوره رسیدن، مقادیر ضریب ذخیره (G")، ضریب افت (G")، تنش در نقطه شکست (fσ) و سفتی نمونههای پنیر افزایش یافتند (0.05>p) در حالی که مقادیر تانژانت افت (tanδ) کاهش (0.05>p) و کرنش در نقطه شکست (fε) تقریباً ثابت بود (0.05<p). نتیجهگیری:نتایج نشان داد که دوره رسیدن پنیرسفیدآبنمکی بر تمامی ویژگی های فیزیکوشیمایی، شیمیایی، رئولوژیک وبافتی (به استثنای کرنش در نقطه شکست) مورد ارزیابی به طور معنی داری تأثیر داشته است.
مقاله اثر تيمارهاي حرارتي بر ويژگيهاي رئولوژيکي و بافتي صمغ دانه ريحان | WORD
ل تیمارهای حرارتی باعث افزایش ویسکوزیته صمغ دانه ریحان شد. بافت ژل تهیه شده در برابر تیمارهای حرارتی مقاومت خوبی از خود نشان داده و مقادیر سفتی، چسبندگی و قوام ژل 3 درصد صمغ دانه ریحان پس از اعمال تیمار حرارتی در دمای 121درجه سانتگراد، به ترتیب 3/51 گرم، 75/23 گرم در ثانیه و 99/211 گرم در ثانیه بدست آمدند. با افزایش دمای تیمار حرارتی، رنگ نمونه ها روشنتر (افزایش L) شد. نتیجهگیری: نتایج برازش دادهها حاکی از رفتار سودوپلاستیک صمغ دانه ریحان بوده و مدل قانون توان جهت بررسی آن مناسب میباشد.
مقاله بررسي اثر صمغهاي فارسي و بادام بهعنوان جايگزين چربي بر ويژگيهاي بافتي و ريزساختار پنير فراپالوده کمچرب | WORD
ارامترهای مذکور معنیدار نبود. بررسی ریزساختار توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) نیز نشان داد که نمونه بهینه و شاهد پرچرب از شبکه بازتر و درنتیجه ساختار ضعیفتری نسبت به نمونه شاهد کمچرب برخوردار بودند. نتیجه گیری: بر اساس نتایج بهینهسازی، نمونهی کمچرب محتوی 10 درصد چربی، 20/0 درصد صمغ فارسی و 14/0 درصد صمغ بادام به عنوان نمونه بهینه برگزیده شد. در نتیجه، با افزودن هیدروکلوئیدهای بومی در فرمولاسیون پنیر کمچرب میتوان نقایص بافتی مربوط به کاهش چربی را بهبود بخشید.
مقاله بهينه سازي فرايند برشته کردن دانه کنجد جهت توليد روغن با کيفيت بهتر | WORD
نمونههای روغن کنجد برشته شده بررسی شد.
یافتهها: فاکتور دما بیش از فاکتور زمان در تغییرات مقاومت اکسیداتیو و رنگ روغن کنجد در طی برشته کردن موثر بود. به طور کلی با افزایش دما و زمان برشته کردن، مقاومت اکسیداتیو روغن افزایش، شاخص L (شدت روشنایی) روغن کاهش و EΔ (تغییرات رنگ) روغن افزایش می یابد.
نتیجهگیری: شرایط بهینه برشته کردن کنجد قهوهای دمای تقریبا 86/216 درجه سانتیگراد و زمان 32/19 دقیقه بود در حالیکه در مورد کنجد سفید نقاط بهینه فرایند دمای 47/220 درجه به مدت 15 دقیقه به دست آمد.
مقاله تاثير شيره خرما و صمغ عربي بر ويژگيهاي فيزيکوشيميايي و حسي بستني پرتقالي کفير با استفاده از تکنيک تحليل مولفه هاي اصلي (PCA) | WORD
شد. یافتهها: نتایج نشان داد که کاربرد صمغ عربی و شیره خرما سبب افزایش اسیدیته، ویسکوزیته ظاهری، حجم افزایی، زمان ذوب اولین قطره و کاهش شدت ذوب و pH نمونههای بستنی کفیر میگردند. امتیاز ارزیابی حسی با افزایش سطح جایگزینی شیره خرما و صمغ عربی کاهش یافت. نتیجهگیری: از نظر تاثیر بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی ناشی از فعالیت فلور میکروبی کفیر میتوان غلظت 25 درصد شیره خرما و 2/0 درصد صمغ عربی را به عنوان بهترین مقادیر برای جایگزین شکر و پایدار کننده جهت تولید بستنی کفیر در نظر گرفت.
مقاله تاثير فيلمهاي کامپوزيتي نانولوله کربني و نانوذرات اکسيدروي بر خواص حسي و آلودگي ميکروبي خرماي مضافتي | WORD
ای کامپوزیتی نانولوله کربنی و نانوذرات اکسیدروی، به طور معنیداری کاهش مییابد، در واقع تعداد باکتریهای لاکتیکی در نمونه حاوی نانولوله کربنی و نانو ذرات اکسید روی در سطح 2 درصد 83/0 سیکل لگاریتمی کاهش نشان داد. نتیجهگیری: نتایج نشان داد، در صورت استفاده از فیلم فوق میتوان مدت ماندگاری خرمای مضافتی را بدون اثر نامطلوب بر روی ویژگیهای حسی افزایش داد. در این پژوهش، بهترین نتیجه مربوط به فیلمهای ترکیبی نانولوله کربنی و نانوذرات اکسیدروی با 2 درصد اکسیدروی (1CZ) میباشد.
مقاله بررسي آگاهي مصرف کنندگان نسبت به نوع بسته بندي مواد خوراکي و نوشيدنيها | WORD
. یافته ها: نتایج تحقیق حاکی از این است که اگرچه بخش قابل توجهی از مصرف کنندگان ظروف پلاستیکی نسبت به مضرات این ظروف آگاهی نسبی خوبی دارند اما با این وجود خود را ناگزیر به استفاده از این ظروف میدانند. نتیجه گیری: سبکی، راحتی مصرف، نشکن بودن، بیشترین یا در برخی موارد تنها گزینه موجود در بازار، و کم قیمت بودن ظروف PET، برخی از دلایل استفاده از این ظروف است. به طور مشخص در خصوص آب آشامیدنی (آب معدنی) و نوشابه، نبودن کالای مورد نظر با بسته بندی جایگزین یکی از دلایل استفاده از این ظروف است.