مقاله بررسي مباني فقهي مشروعيت حقوق ادبي و هنري | WORD
حق استفاده مشروع از قبیل مطالعه ، سرگرمی و ... اثر را دارد .زیرا آنچه داخل در مبیع (نسخه خریداری شده کتاب و ...) می باشد فقط فیزیک نسخه اثر و
انتفاع از آن برای مطالعه و ... می باشد و به گواه عرف عام و خاص، حقوق مادی اثر بهمشتری منتقل نشده است . حال اگرملکیت اولی اصلی را نیز نپذیریم ملکیت اولی تبعی برایپدید آورنده نسبت به حقوق ادبی و هنری ثابت است همانگونه که بنابر قاعده (النم اءللاصول) مالک درخ ت، مالک میوه های آن م ی باشد پدید آورنده اثر نیز مالک حقوق ادبی وهنری اثر مزبور است.
مقاله جان رالز: از سنت قرارداد اجتماعي تا دو اصل عدالت | WORD
ری از دیدگاه کانت دربار اصلآزادی اراده و امر مطلق است. توصیف این موقعیت است که فرد را قادر م یسازد ، هنگام عمل به اصولانتخاب شده در این موقعیت، طبیعت ذاتی خود را به عنوان انسان آزاد و خودآیین نشان دهد. بنابراین رالز ازقرارداد اجتماعی برای مشروعیت بخشیدن به مرجعیت سیاسی استفاده نمیکند، بلکه او با استفاده ازموقعیت اولیه مفهومی از طبیعت انسان را ارائه م یکند که لیبرال ها همواره از آن سخن گفته اند؛ فرد آزادشده، فردی که از هرگونه فشار اجتماعی، سنتی و یا سیاسی رها شده است.
مقاله نقد ديويسها بر تئوديسه پرورش روح جان هيک | WORD
ه خدا شود. این ادعا از سوی دو تن از فیلسوفان معاصر یعنی استفان تی. دیویس و برایان دیویس بررسی و نقادی شده است. به نظر آنها ادعای هیک صحیح نیست و موارد نقض متعددی برای آن ارائه میدهند. از جمله این موارد این است که اگر شرور به تدریج انسانها را به تکامل نزدیک میکند پس باید انسانهای هر عصری نسبت به اعصار پیش از خود روحانیتر باشند؛ در حالیکه چنین نیست. همچنین برخی شرور از جمله شرور بیوجه و گزاف نه تنها انسان را متکامل نمیکند بلکه گاهی نتیجه برعکس میدهد.
مقاله پيشيني عاطفي: نظري به تجربهى زيباييشناختي نزد ميکل دوفرن | WORD
یک از پدیدارشناسان مطرح دورانش به مسئله زیباییشناسی و هنر پرداخته است. مهمترین دستاورد دوفرن در پدیدارشناسی طرح تعریفی نوین، و پدیدارشناختی، از امر پیشینی و معرفی مفهوم پیشینی عاطفی در زیباییشناسی بهمثابهى عامل اصلی برآورندهى تجربهى زیباییشناختی است. در این جستار مختصر کوشیده شده است تا مفهوم پیشینی در فلسفه دوفرن و به طور خاص نقش پیشینی عاطفی در تجربه زیباییشناختی مورد بررسی قرار گیرد تا امکان درک درستی از پروژه زیباییشناسی دوفرن فراهم شود.
مقاله فلسفهي رياضي طبيعيگرايانه: مروري بر آراء پنهلوپه مدي | WORD
دستاورد مهم مدی در فلسفهی ریاضی طبیعیگرا موسوم به طبیعیگرایی ناهمگن است که خود از آن به عنوان فلسفهی دوم یاد کرده و در آن، بر استقلال اهداف و روشهای ریاضی اصرار میورزد. او فقط روشهای ریاضی را برای ارزیابی و حل و فصل موضوعات و مسائل ریاضیات توصیه میکند و ریاضیات را توسط دیگر حوزهها، غیر قابل نقد میداند. این مقاله در مرحله اول تلاشی است در تشریح و مرور آراء مدی در پایان مقاله ریشهها و نظر منتقدان نگرش طبیعیگرایی، از دید او نقد و تحلیل میشود.
مقاله چرا فلسفه ميآموزيم؟ | WORD
متن nx : سال انتشار : 1383تعداد صفحات :24دشمنان فلسفه دو دستهاند: سیاست مداران مدافع وضع موجود و سوفسطاییان مدافع درک همگانی. اکنون گروهی از سوفسطاییان طرفدار سنت و سیاست اند و گروهی به نام فلسفه ضد فلسفه را ترویج میکنند. در عالم اسلام مخالفت فقیهان و متکلمان با فلسفه منجر به سازگاری بیشتر فلسفه با اسلام شد. در غرب علم گرایان با بی مهری به فلسفه نگریسته و آن را امری بیفایده میخوانند حال آنکه ریشه خودشان و تمدن امروز در فلسفه جدید بعد از دکارت رشد و نمو پیدا کرده است.
مقاله آيا تاريخ مهندسي به فلسفه ي مهندسي نياز دارد؟ | WORD
سائلی از قبیل تحدید حدود میان مصنوع مهندسی شده و شیء طبیعی، تحدیدحدود میان مهندسی و علم، تقدم وجودی و تاریخی میان مهندسی و علم، و خودمختاری معرفتمهندسی از بافت اجتماعی. سرانجام، با طرح برخی نمونه پرسش های قابل بررسی و گشوده، تأثیر هریک از مسائل مذکور بر آغاز و انجام گردآوری تاریخ مهندسی آشکار می شود. در نتیجه به نظرمی رسد، محققان و مورخان تاریخ مهندسی شایسته است خود را مخاطب چنین مسائل وپرسش هایی قرار داده و موضعی نقادانه و راهبردی نسبت به هر یک از آن ها اختیار کنند.
مقاله بررسى نقادانهي «هرمنوتيک ادبى» با توجه به نظريات برخى فيلسوفان | WORD
عی دارند تا گسترهی نقد ادبی را به کمک پرسشهای جامع هرمنوتیکی وسعت داده تا از این طریق، آنها اعتبار نظریهها و اندیشههای خود را مورد نقد و بررسی قرار دهند. در این مقاله نویسنده برآن است تا به بررسى منتخبى از مهمترین رهیافتها و نظریههاى هرمنوتیک ادبى، مناسباتِ آن با سایرتئورهای مشابه علوم انسانى، و برداشتهای مختلف از وظائف و کارکردهاى آن بپردازد و سؤالاتى نیز در مورد توان آشتىپذیرى هرمنوتیک با روشهاى تأویل متن و نظریههاى نقد ادبى مطرح مىکند
مقاله تجربه گرايي در برابر واقع گرايي علمي: نگاهي تاريخي به سير تحولات اين دو رويکرد تا اوائل قرن بيستم | WORD
و سیر تطور آن ها را ازدر دوره باستان پیگیری کرده و نشان داده شود که چگونه رفته رفته اَشکال نظام مندتر وپیچیده تری از ایندو رویکرد بوجود آمده است. این صورتهای پیچیده تر تقریبا مربوط به زمانی است که فلسف علم به عنوان یکعلم مستقل مطرح شده و عمدتاً در این زمان رویکرد غالب ضد واقع گرایی بوده است. لذا نگارنده با عنایت بهمشخصه های اصلی به بررسی آراء سه فیلسوف علم صاحب نام، ارنست ماخ، آنری پوانکاره، پی یر دوئمپرداخته و در آخر نیز با نگاهی مجدد به دو رویکرد نتیجه گیری کرده است.
مقاله بررسي امکان تقليل تبيينهاي زيستشناسي به تبيينهاي فيزيک و شيمي از منظر کلر و دوپره | WORD
اکم بر سیستمهای زیستی و نامتعین بودن کارکرد هستومندهای زیستی، تقلیلگرایی را ناممکن میسازد. او در دفاع از دعوی خود بر وجود ویژگیهای نوخاسته در هستومندهای زیستی و علیت نزولی بر سیستمهای زیستشناسی تأکید میکند و تقلیل در سطح تبیینها را حتی در آینده هم ناممکن میداند. با نقد استدلال طرفین میتوان نشان داد که زیستشناسی سیستمها چگونه آنها را به هم نزدیک میکند. بهنظر میرسد با اتخاذ روش تقلیلگرایی موضعی بتوان راهکاری یافت که به رشد معرفت یاری رساند.