مقاله تعيين ميزان باقيمانده سرب در نمونه هاي ماهيچه ،کبد وکليه گاوهاي کشتار شده در کشتارگاه اصفهان | WORD
وگرم وزن تازه نمونه ها) در ماهیچه 0/0451 و 0/0305 در کبد0/2117 و 0/2058 و در کلیه 0/2921 و 0/2780 به دست آمد. باتوجه به حد استاندارد مجاز ، میانگین باقیمانده سرب در نمونه های مورد آزمایش کمتر از حد استاندارد مجاز بود اما غلظت سرب در 8/3 ،5 و 15 درصد از نمونه های ماهیچه ، کبدو کلیه بالاتر از استاندارد مجاز بود. مقایسه غلظت سرب در نمونه های عضله کبد وکلیه با سن دام ها تفاوت معنی داری را نشان داد(P<0.001) در ارتباط با مقایسه میزان سرب در نمونه های مورد مطالعه با جنسیت دام و فصل سال اختلاف معناداری مشاهده نشد.
مقاله ارزيابي اثر آنتي کاتالپتيک لوودوپا کاربي دوپا به همراه سرترالين در موش هاي صحرائي پارکينسوني | WORD
ویز دوزهای مختلف (2 ،1و 0.5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) سرترالین به همراه رژیم لوودوپا، نشان داد که این دارو تنهابا دوز 2 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن قادر است تا اثر آنتی کاتالپتیک لوودوپا را بهبود بخشد (P<0.001)در همین روز تجویز 190-NAN به همراه دوز موثر سرترالین و رژیم لوودوپا موجب برگشت حالت کاتالپسی در موشهای پارکینسونی شد (P<0.001)بنابراین به نظر می رسد که سرترالین از طریق افزایش سروتونین موجب تحریک گیرنده های 5HT1A شده و می تواند اثر ضد پارکینسونی لوودوپا را بهبود بخشد
مقاله جستجوي ژنومي کمپيلوباکتر فتوس و لپتوسپيرا اينتروگانس در جنينهاي سقط شده گوسفند در استانهاي منتخب ايران به روش PCR | WORD
دگی به کمپیلوباکتر فتوس در نمونههای بررسی شده، 9/4 درصد بوده و نمونه آلوده به لپتوسپیرا یافت نشد. در کل نتایج این پژوهش نشان میدهد کمپیلوباکتر فتوس در بروز بخشی از موارد سقط جنین گوسفند نقش دارد. با توجه به روشهای مختلف تشخیصی لپتوسپیروز، به نظر میرسد هر روش تشخیصی نقاط ضعفی داشته و نمیتوان صرف استفاده ازیک آزمون به طور قطع حضور این عامل را منفی دانست. بنابراین توصیه میشود به طور همزمان از چند روش استفاده شود تا بتوان با مقایسه نتایج حاصل به تشخیص دقیقتری دست یافت.
مقاله جداسازي و شناسايي اشريشيا کولايسروتيپO157:H7 توليد کنندهي سم شيگا از گربههاي سالم | WORD
رد تحلیل آماری قرار گرفتند. تعداد 3 نمونه اشریشیا کولای O157:H7 که حامل ژن نوع دوم سم شیگا بودند شناسایی شد. براساس آنالیز آماری در مربع کای و آزمون کراسکال والیس رابطهی معناداری بین وجود سویهیO157:H7 با متغییرهای جنس، نژاد، تغذیه، تماس با سایر گربهها، تردد در خارج از منزل و سن در سطح معناداری 05/0>p وجود نداشت. این نتایج نشان دهندهی نقش گربه در انتشار و انتقال باکتری اشریشیا کولایO157:H7 به حیوانات دیگر و انسان است. بنابراین گربه میتواند مخزن این باکتری پاتوژن خطرناک باشد.
مقاله بررسي اثر روي بر پلاکهاي آترواسکلروز آئورت در موش صحرايي نر | WORD
عضلانی صاف تکثیر یافته اند. احتمالا کلسترول سبب رها شدن فاکتور رشد و سایتوکاین ها از سلول های دیواره عروق گردیده است ،پیشنهاد می شود این فاکتورها می توانند تکثیر سلولهای عضلانی صاف و تولید ماتریکس خارج سلول را القا نماید. در این بررسی نیز مشخص شد که دوز mg/kg 25 از Zn باعث کاهش تعداد پلاک ها می شود. ولی دوز mg/kg 35 روی بسیار مناسبتر است بطوریکه در این دوز هیچ پلاکی مشاهده نشد استو در دوز 45 mg/kg روی در تعدادی پلاک دیده شده است. بنابراین روی می تواند در بهبود بیماریهای قلبی عروقی موثر باشد.
مقاله مطالعه کالبدي-بافتي لايه فيبروزي چشم شترمرغ | WORD
خی است. غشاء بومن در شترمرغ به ضخامت mµ 5/7 وجود دارد. غشای دسمیت با ضخامت mµ 65/7 و با خاصیت واکنش پاس مثبت دیده میشود. صلبیه با ضخامت mµ 450 دارای رشتههای کلاژن متعدد بوده که با یک قطعه از غضروف شفاف به ضخامت mµ 8/217 حمایت میشود. همچنین رشتههای الاستیک در قرنیه نبوده و در صلبیه بسیار کم میباشد. نهایتا میتوان چنین نتیجه گیری کرد که به غیر از تفاوتهای موجود در ابعاد و اختلافات جزئی ریزبینی، لایه فیبروزی در شترمرغ تقریبا شبیه پرندگان ولی با پستانداران متفاوت میباشد.
مقاله بررسي انگلهاي لوله گوارش ماکيان شهرستان شهرکرد | WORD
طعه (78%) از ماکیان حداقل به یکی از چهار گونه سستودها و یا سه گونه از نماتودهای دستگاه گوارش مبتلا بودند. در این مطالعه Heterakis gallinarum با 32% و Raillietian tetragona با 18% شایعترین نماتودها و سستودهای موجود بودند. همچنین در مجموع تعداد 743 انگل کرمی از بخشهای مختلف دستگاه گوارش طیور آلوده جدا گردید. (267 سستود و121 نماتود از روده باریک و 355 نماتود از سکوم ) ونماتودها تعداد بیشتری را نسبت به سستودها (72% تا 40% ) را نشان دادند. طبق نتایج این مطالعه انگلهای کرمی در ماکیان منطقه از شیوع قابل توجهی برخوردارند.
مقاله مقايسه فراهمي زيستي سوسپانسيون کلوزانتل توليد شده در ايران با نمونه معتبر خارجي در گوسفند | WORD
ی حاصل و برای مح اسبهپارامترهای فارماکوکینتیکی ، مدل غیر وابسته به بخش دفع دارو مورد استفاده قرار گرفت . بررسی های آماری که با استفاده از t-test و احتساب (p<0.05 )انجام گرفت نشان داد که تفاوت معنی داری بین سطح زیر منحنی غلظت -زمان ،غلظت حداکثر ، زمان رسیدن به غلظت حد اکثر، ثابت سرعت حذف و نیمه عمرحذفی دارو بین دو گروه م ورد آزمایش وجود ندارد . نتایج بدست آمده نشاندادکه نمونه سوسپانسیون کلوزانتل تولید داخل کشور با نمونه سوسپانسیونکلوزانتل ساخت شرکت یانسن از لحاظ بیولوژیک هم ارز است.
مقاله بررسي اثر اسيدوز بر برخي شاخصهاي سيستم ايمني ذاتي گوسفندان نژاد قزل | WORD
متوسط درصد نوتروفیل فاگوسیتوز کرده ومتوسط تعداد مخمر فاگوسیتوز شده توسط هر نوتروفیل درهر تیمار تعیین شد. برای تعیین PH محتویات شکمبه ، به روش رومینوسنتز نمونه مایع شکمبه گرفته شد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که اسید حاد(PH<5/2) و تحت حاد (PH 5/2-5/6) ، موجب کاهش بسیار معنی دار برخی اندیسهای فاگوسیتوز می کردد (P<0.01) بنابراین اسیدوز (حاد و تحت حاد) می تواند گوسفند را مستعد عفونتهای بعدی کند. در شمارش تام و تفکیکی گلبولهای سفید در تیمارهای مختلف ، اختلاف آماری معناداری مشاهده نشد(p>0.05).
مقاله نقش گيرنده هاي A2A آدنوزيني بر کاتالپسي ناشي از 6- هيدروکسي دوپامين در موش صحرايي | WORD
د که کافئین با دوز 30 میلی گرم بازای هر کیلوگرم وزن بدن و SCH58261 با دوز 2 میلی گرم بهازای هر کیلوگرم وزن بدن باعث بهبود کاتالپسی می شود (P<0/001) در حالیکه دوز 10 میلی گرم بازای هر کیلوگرم وزن بدن کافئین تاثیر معنی داری در کاهش علایم کاتالپسی نداشته است (P>0/05). این نتایج نقش گیرنده های مذکور و دخالت آنها را در اختلالات حرکتی مانند کاتالپسی نشان می دهد. بنظر می رسد بهبود این اختلال حرکتی ناشی از مهار گیرنده های آدنوزینی A2A و در نتیجه عدم تخریب نورون های دوپامینرژیک در ناحیه جسم سیاه باشد