مقاله اثبات نظريه کانت مبني بر تبديل هم? اشکال قياس به شکل اول | WORD
ل شکل اول قیاس صوری اهمیت دارد و شک ل های دیگر به شکل اول م ی توانند برگرداندهشوند. پس از آن شکل های گوناگون و قاعده های منطق کلاسیک - ارسطویی معرفی می گردند؛در پایان کوشش می شود با الگو گرفتن از زبان صوری منطق جدید، نظری مجموع ه ها، به ویژهنمودار وِن، ثابت شود که چطور هم شکل های گوناگون قیاس ب ه شکل اول و آن هم به ضرب اولمی تواند بازگردد . در هر مورد، نیز، مثالی از زبان طبیعی برای درک بهتر موضوع ارائه (Barbara)می شود.
مقاله روش شناسي توجيه و نقد در حکمت صدرايي | WORD
اد خود را از این مدعا که قوانین وصف خاص ه ها هستند، شرح می دهم . در بخشدوم، امکان وجود برخی حقایق ضروری را در نظر می گیرم که بتوان به نحو پسین به آنهاعلم پیدا کرد و مدعای من آن است که قوانین طبیعت چنین شأن معرفتی را واجدند . در دوبخش پایانی تلاش خواهم کرد تا دیدگاه خود نسبت به قوانین طبیعت را ب ا آن دسته ازدریافتهای مبتنی بر موجهات که ناظر به ضرورت فیزیکی اند و بسیاری را به ردّ قوانینضروری مؤدی شده اند، تطبیق دهم.
مقاله بررسي ديدگاه علامه طباطبايي و شاگردان در مسألهي علم | WORD
همان نفس عالم است. برای اثبات مجرد بودن دو امر مذکور ادلهای از طرف جناب علامه و دیگر فلاسفه معاصر اسلامی بیان شده است که به نظر میرسد اولین قدم در هستیشناسی علم بیان همین ادله تجرد نفس و صور ادراکی است. از دیگر اصولی که میتواند ما را در هستیشناسی علم یاری کند، عوالم وجود و انطباق آنها بر هم، اتحاد علم و عالم و معلوم و بازگشت علم حصولی به حضوری است که در این نوشتار به تفصیل به آنها خواهیم پرداخت.
مقاله خيرو شر | WORD
رسش مهم این است که اگر عالم تحت سلطه چنین موجود کاملی است، چرا این شرور در آن راه یافتهاند؟ چه کسی مسئول ورود آنها به عالم است؟ چرا عالم سراسر خیر و نیکی نیست؟ چرا خداوند اجازه ورود شرور را به این عالم داده است؟
در این مقاله پس از ارائه پاسخهایی که حکمای اسلامی بدین پرسشها داده اند رهیافت برخی از متفکران معاصر همچون جی. ال. مکی را مطرح میکنیم و در آخر پاسخ فیلسوف دین معاصر آلوین پلانتینگا را باز می نماییم.
مقاله واکاوي مفاهيم «ملة» و «فلسفه» در تفکر فارابي | WORD
ه و مبتنی بر فلسفه برهانی باشد. فارابی پس از واکاوی مفاهیم مله و فلسفه به این نتیجه میرسد که حقیقت دینی و حقیقت فلسفی با وجود اختلاف صوری، از لحاظ عینی، حقیقت واحدی هستند. این عقیده او وفاق و هماهنگی میان فلسفه و اصول و مبانی اسلامی را میسر ساخت. او بدون شک نخستین اندیشمندی بود که بر اساس این هماهنگی، فلسفه جدیدی را بنیاد نهاد و فلاسفه بعد از او خطوطی را که وی رسم کرده بود پیگیری کرده و طرح او را تکمیل کردند.
مقاله مقدمهاى بر مفهوم فرم و فرماليسم در هنر مدرن | WORD
سفى مدرنیسم به طور کلى و فرمالیسم بهطور اخص تلقى کرده است. در این نوشتار مؤلفههاى مهم مرتبط با فرم و فرمالیسم در نقد سومکانت و تأثیر آن بر برداشت گرینبرگ بررسى شده و نوآورىهاى وى درگسترهى نقادى هنر و به ویژه نقاشى تحلیل گردیده است. همچنین علت اهمیت یافتن فرم و نفوذ فرمالیسم در حوزهى نقد هنرى معاصر و تأثیر راهبرد گرینبرگ به عنوان پیشاهنگ این فرایند در رهیافتهاى هنرمندان مدرنیست تبیین شده است.
مقاله اهميت مد لسازي در علم | WORD
است که در آن بهایده ی اصلی آموزش، .« نام بازی مدل سازی است » فراگیران از ابتدا یاد داده م یشود که در علومدستگاهی از اصول صریح مدل سازی و روش هاست تا شاگردان با مجموعه ای بنیادی از مدل هایفیزیکی آشنا شوند. آنها با تمرین فراوان در جهت مد لسازی و اعتبار بخشی به مدل م یتوانندپدیده های فیزیکی را توجیه، پیش بینی و توصیف کنند. این مقاله مبنای منطقی، فیزیکی،معرفت شناسی، تاریخی و آموزشی این رهیافت را تعیین می کند.
مقاله ويتگنشتاين و نظريه ي معنا | WORD
ه پیوندی بنیادین با"نظریه ی تصویری معنا "ی ویتگنشتاین دارد و در پی ارائه ی معیاری جامع و مانع برای معناداری است با سهمشکل اساسی مواجه است:1. این اصل توان اثبات کلیت و ضرورت حاکم بر قوانین علمی را ندارد.2. نه تنها دین و اخلاق بلکه علم را، به ویژه در حوزه ی مسائل نظری، بی معنا می کند.3. در باب منزلت منطقی این اصل شبهاتی هست؛ از جمله : آیا این اصل را می توان به صورت تجربی آزمود؟ آیاراهی برای اثبات یا ابطال آن وجود دارد؟
مقاله دين و اخلاق و رابطه آنها از منظر هانس کونگ | WORD
موضوع نوشته اند .این مقاله به بررسی نقد این موضوع ازمنظر یک الاهیدان کاتولیک می پردازد . هانس کونگ یکی از الاهیدانانمعاصر است که این موضوع رادر بسیاری ازآثار خود مورد بحث قرارداده است .دراین مقاله ابتد ا خلاصه ای از آرا ء او درباره تعریف دین ، منشاء دین ، ضرورتدین در دنیای کنونی و همچنین تعریف اخلاق، منشاء اخلاق، ضرورت اخلاقورابطه دین واخلاق ارائه می شود و در پایان برخی از دیدگاه های او مورد نقدقرار می گیرد .
مقاله بررسي ژئومرفولژي مناطق خشک در تقويت منابع آبي و جبران افت در سفره هاي بحراني ( مطالعه موردي منطقه جهرم ) | WORD
د % 85 برداشت انجام گرفته است قسمت عمده آن دراین منطقه مصرف کشاورزی داشته است . با توجه به بررسی های به عمل آمده جهتجلوگیری از نابودی آب که یک مسأله ی حیاتی است پیشنهاد می گردد -1: کنترل دقیق دربرداشت از منابع آب زیر زمینی -2 جلوگیری از توسعه ی بی رویه ی کشاورزی -3 جلوگیریاز نشت آب در لوله های آب شرب -4 تغذیه ی مصنوعی سفره های آب زیرزمینی -5 ترویجفرهنگ صرفه جویی -6 جلوگیری از تبخیر آب -7 گلخانه ای کردن کشت -8 توسعه یصنایع