مقاله مضامين طنز و شگردهاي آن در غزليات سعدي و حافظ | WORD
یاسی در شعر شاعرانی چون : سنایی، مولوی، سعدی، عبید زاکانی و حافظ کهنسبت به اینگونه مسائل در عصر خود حساسیت بیشتری نشان می دادند رو به افزونیگذاشت، این دسته از سخنوران از طنز به عنوان ابزاری کارآمد و کوبنده در جهت بیانبی رسمی های اخلاقی، اجتماعی و سیاسی در کلام خود بیشترین بهره را برده اند، در این بیننقش » سعدی « و » حافظ « که در یکی از پرآشوب ترین دوران سیاسی و اجتماعی تاریخایران می زیسته اند بسیار برجسته است .
مقاله پديده فقر در انديشه حافظ ابراهيم | WORD
باز از عهد فراعنه تا عصر حاضر همواره با این معضل دسـت بـهگریبان بوده است .حافظ ابــراهیم شاعــر بزرگ نئوکلاسیک، در اشعار خـود ضمن بررسی موضوع فقر درجامـعـه مصری به ذکر علت هـا و پیامــدهای ناشــی از آن پرداختــه و راهکارهایی برایریشه کن کردن این مشکل ارائه داده است .او با بهره گیری از آموزه هــای دینی، ارزش های اخلاقی و تحریک احساسات و عواطـفانسانی تلاش کرده تا توجه همگان را به مقوله فقر و ضرورت مقابله با آن جلب نماید .
مقاله سير توبه در مثنوي معنوي | WORD
غفار، استغفار وقت غم، امیداجابت، ترک پشیمانی، توبه از توبه، شرایط توبه، شکست توبه، عدم ندم بر تأخیر، عزمصدق، فراموشی توبه بعد از اخلاص، غیر اختیاری بودن توبه، گناه بر اعتماد تبوه، واماند درتوبه و ... اما به نظر مولانا، توبه در عشق امکان پذیر نیست، زیرا که صبر و عشق با همسازگاری ندارند . چون توبه وصف خلق است و عشق از اوصاف الهی است، لذا توبه از عشقدر حقیقت توبه از اوصاف حق است و بازگشت از کمال به نقص و آن خلاف اصل طریقتاست .
مقاله فوکو و نظريه دانش، قدرت و رژيم حقيقت | WORD
ت که چگونه فوکو توانسته است خود را از بند اندیشه های مسلط زمان چونساختارگرایی ( رئالیسم ) و پدیدارشناسی ( ایده آلیسم ) رهایی بخشد و نشان دهد که چگونهقدرت، دانش را به استخدام خود درمی آورد و ناهنجاری ها را به هنجار و حقیقت تبدیلمی نماید به عبارت دقیق تر معضل رژیم حقیقت ایجاد رابطه بین دانش و قدرت است که ازطریق آن خود را به عنوان یگانه حقیقت ممکن بشناساند . پاسخ به این چالش را باید دربررسی مفهوم قدرت، دانش و گفتمان جستجو نمود
مقاله مراکز علمي و آموزشي کرمان در عصر صفوي | WORD
ختلف تاریخی هستند . چگونگی احداث، نوع محل، معمـاری بـنـا، امـکـانـات،تجهیزات، وسعت ، تعداد استاد و دانشجو و همچنین رشته های علمی این مدارس، بیانـگـراهمیت و جایگاه والای علم و دانش در آن جوامع بوده است . مدارس همچون آئینـه هـایـیهستند که پیشینه علمی و آموزشی و تفکر و اندیشه مردم هر جامعه در آن جلوه گر اسـت وبالاخره پرداختن به تاریخ مدارس و مراکز علمی هر مملکت، به منزله ارزیـابـی و داوریکارنامه علمی آن شهر و دیار می باشد
مقاله کمالِ جمالِ اصفهاني | WORD
ه و درواقع صوفیی متشرّع است؛ دیوان او مشحون از مدح و پند و اندرز و توصیف و ... می باشد؛استیلا و آگاهی او به علوم مختلف از لابه لای اشعار و از بافت دیوانش، نیک پیداست؛ کمالدر استخدام ردیف های دشوار شهره است؛ او در انواع قالب های شعری ذوق سرشار و ذهنوقّاد خود را نشان داده؛ وی نسبت به دیارش اصفهان، تعلّق خاطر دارد تا آنجا که یورشِهستی سوز مغول، نتوانست او را به نفی بلد وا دارد بلکه مردانه و شجاعانه خون را نثار ماممیهن کرده است
مقاله ويژگي هاي سبکي و تحليل محتوايي خمريه ها و ساقي نامه ها در شعر فارسي | WORD
ه شاعران سده ششم نیز گاهی در اینشیوه اشعاری سروده اند .پیدایش سبک تازه در سرودن اشعار خمریه در دوره مغول با افول دولت سلجوقیان میس ر گردید، علّت فوقهمان تغییر افکار و مقتضیات محیط و تحو لات اجتناب ناپذیر به ویژه رواج صوفی گری و درهم آمیختن شعر وعرفان است .اشعار خمریه و ساقی نامه ها در دوران رواج سبک هندی بدون دگرگونی در طرز اندیشه ها، توصیفات ومضامین عمومی شراب را به شعر کشانیدند و به پرداخت اندیشه های فلسفی هم ت گماشتند
مقاله بررسي فرسايش خندقي در لس هاي شمالي استان گلستان ( حد فاصل آق بند ) و راهکارهاي مبارزه با آن | WORD
طالعات لازم صورت گرفته است . در این مقاله بااستفاده از روش های آزمایشگاهی که در تجزیه و تحلیل خاک های منطقه مورد مطالعهصورت گرفته، نتایج بسیار مثبت و ارزشمندی حاصل گردیده، به گونه ای که می توان با ارائهاین نتایج به سایر ارگان ها و نهادهای مرتبط، علاوه بر جلوگیری از هدر رفتن این نهشته هادر اشکالی همچون خندق ها که به راحتی خاک را از دست رس خارج می کنند، در حفظ ونگهداری و استفاده صحیح و بهینه از آن اقدامات لازم را بعمل آورد .
مقاله نوآوري هاي خواجه نصيرالدين طوسي در عروض پارسي در کتاب«معيارالاشعار» | WORD
کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : سال انتشار : 1387تعداد صفحات :24نگارنده در مقاله حاضر، کوشیده است تا نشان دهد قریب به تمام نو آوریهای عروضی دردهه های اخیر، مرهون کشفیات خواجه نصیر در کتاب بی نظیر او ـ معیار الاشعار ـ است .برای اثبات این مدعا، نگارنده با برشمردن مسائل مهم عروضی، به طرح دیدگاههای خواجهنصیر و مقایسه او با شمس قیس و محققان متأخر می پردازد .
مقاله نقش شخصيت ها در داستان هاي قرآن | WORD
ی است که هماهنگ با حوادث داستان متحول می شود و بالاخــره نوع سوم ازشخصیت های داستانی در قرآن شخصیت مبهم است که متن داستان به دلایل فنی و هنـریکه به موضوع داستان مربوط می شود آن را به صورت مبهم ( بدون ذکر نام ) بیان می کند . مثلاَدر داستـان موسـی ( ع ) با فـــرد حکیم و دانشمنـد، متـن قــرآنی هویت این فـرد حکیـمرا روشن نمی کند .همچنین ویژگی های شخصیت های پیامبران و نمونه هایی از ترسیم شخصیت انبیـاء درقرآن کریم را بیان می کنیم .