مقاله نظم تعليمي در عصر عباسي | WORD
علم نحو، علم لغت، علم طب، علمنجوم، مضامین اخلاقی، حکمی، زهدی، ضرب المثل، مسایل دینی و مذهبی، قصه و داستان،فلسفه طبیعت و حیوانات، عاشقانه نامه ها، فخر نامه ها و ... شعر تعلیمی در پی گسترشادبیات و علوم و معارف گوناگون و نیز به دنبال نیاز مردم به فراگیری علوم و هنرهای متداولدر عصر عباسی پدید آمد و برخی از ناقدان خاستگاه این نوع از نظم را در یونان و هند قرنهشتم پیش از میلاد می دانند و به حق باید ظهور این نوع شعر را از ابتکارات شاعران دورهعباسی برشمرد
مقاله جايگاه آيات اعتقادى دراستنباط احکام | WORD
طرح مى شودکه آیامى توان از این دسته از آیات، احکام فقهى استنباط کردو تا چه اندازه این استنادها حجت است ؟ دراین مقاله توضیحداده می شود که منظور از آیات اعتقادى کدام است؟ پیشینه این موضوع چیست و چند دسته هستند؟ مشکل استناد بهآن ها کدام است؟ آن گاه شکل استفاده از این دسته از آیات، انجام می گیردو سپس نظریه فقها نقل می گردد، وموارد استفاده از آیات و مطالب دی گرى که طرح آن ها در استناد به آیات اعتقادى و آیات جهان بینى مفید فایدهخواهد بود، بیان خواهد شد.
مقاله بررسي فقهي انتشار مطبوعات ضالّه | WORD
مباحث ضلالتآمیز و استفاده از عمومات و اطلاقات سایر ادلّه، اختلاف در تعریف ضلال و نیز اختلاف در روش برخورد با نوشتههای ضالّه، زمینه ساز اختلافِ فتاوا گردیده است. علی رغم همه اختلافات، آن چه مسلّم است این است که مطبوعات حق ندارند با تمسّک به عناوینی مانند «عدم فایده در منع از نشر»، «زمینه سازی برای انتخاب آزادانه»، «آزادی سوال و شبهه»، «جریان آزاد اطلاع رسانی»، «فعالیت سیاسی» و ... اقدام به چاپ مطالب ضالّه نمایند.
مقاله بررسي تطبيقي حکم نکاح متعه از ديدگاه شيخ طوسي و ابوحنيفه | WORD
فرزندی مشروع و قانونی است. با اتمام مدت، بدون نیاز به طلاق، از هم جدا شده و زن عده نگه می دارد. در مقابل ابوحنیفه و اصحابش بر این اعتقاد می باشند که حلیت و اباحه متعه به دلایلی از کتاب، سنت و عقل نسخ شده است و حتی آن را در کنار زنا و عمل فحشا قرار داده اند. آن ها قائل اند اینکه خلیفه دوم به صراحت متعه را حرام کرد، اما هیچ یک از صحابه بر او اعتراض نکرد، نشان از واضح بودن نسخ متعه بر همگان می باشد، برخی از آن ها میان نکاح متعه و نکاح موقت فرق قائل شده اند.
مقاله نظريه هاي ايجاد و ابراز در انشاء | WORD
اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : سال انتشار : 1387تعداد صفحات :33در تحلیل ماهیت انشاء، دیدگاه های متفاوتی ابراز می شود. دو دیدگاه ایجادی و ابرازی بودن انشاء،هر کدام با استناد به نکاتی، سعی در تبیین ماهیت و کارکرد انشاء دارند. این مقاله با طرح تعریفمشهور، چالشهای اصلی این نظریه را مورد بحث قرار داده، ضمن بررسی مبانی متفاوت و مطرح دراین باب، با طرح تفسیرهای متفاوت در ایجادی و ابرازی بودن انشاء، به سمت طرح دیدگاهی تلفیقیمی رود
مقاله قراردادهاي (مؤجّل) آتي در بورس اوراق بهادار | WORD
عدهای نیز این قراردادها را قمار دانستهاند یا اینکه حکم به ربوی بودن این قراردادها کردهاند و آنرا نامشروع و باطل شمردهاند ولیکن طبق ادله و مستندات عقلی و نقلی در قرارداد آتی قمار و ربا راه نداشته و شبه نامشروع بودن آن وارد نمیباشد و بهاستناد آی (أحلّ الله البیع) این نیز در زمر معاملات صحیح و مشروع قرار میگیرد. قرارداد آتی با استناد به آی (أوفوا بالعقود) جزء عقود لازم میباشد و از دیگر ویژگیهای آن تشریفاتی، عهدی و معوّض بودن آن است.
مقاله سرائر و انگيزههاي تأليف آن | WORD
برایبالندگی فقه و فقهای نواندیش بعدی باز شد.یکی از دلایل و انگیزههای اصلی نگارش کتاب سرائر، خروج فقه و فقاهت از این بنبست وایستایی است که با آن مواجه شده بود. از دیگر علل و انگیزههای تألیف برخی علل، برون شخصیتیو متأثر از سیر تاریخی سلطه حاکمان ظالم و جنگهای صلیبی هستند. برخی دیگر ناشی از عللدرونی و جو حاکم بر جامعه علمی و رکود فقهِ آن روز است؛ که این کتاب را به منظور خروج از بن-بست و رکود به رشته تحریر درآورد، تا راه را برای فقهای بعد از خود بگشاید.
مقاله ضمان معاوضي و آثار آن در قاعده ي «تلف مبيع قبل از قبض» | WORD
ورت اخذ، به مشتری بازگرداند؛ حتی اگر مالکیت مبیع به مشتری منتقل شده باشد.
حکم قاعده با لوازم انتقال مالکیت همخوانی ندارد؛ اما با توجه به بقای ضمان معاوضی حاصل از عقد بیع، بر ذمّهی فروشنده، خسارت حاصل از تلف متوجهی او شده و با انفساخ عقد، نفس انتقال مالکیّت نیز از بین میرود و این فرمول، مورد پذیرش عرف عقلا است.
ضمان معاوضی در نظامهای مختلف حقوقی پس از انعقاد قرارداد، گاهی به محض انتقال مالکیّت و زمانی با قبض و اقباض منتقل میشود.
مقاله تاملي در شمول موجبات ضمان قهري در فقه | WORD
این که مستندات روایی و نقلی موجبات، خصوصاً قاعده ید، از طرفبرخی فقهاء به شدت مورد خدشه واقع شده است. با استناد به کلمات، بناء عقلاء و حکم عقل بهعنوان مهم ترین و محکم ترین مستند فقهیِ موجبات ضمان پذیرفته است. بنابراین توسعه معناییذیل با محذوریت توسعه در مفاد امر نقلی مواجه نخواهد گشت. در مرحله بعد با استناد به ادله غیرنقلی، موجبات ضمان مورد باز خوانی جدید واقع و کوشش می شود تا با توسعه معنائی در موجباتیاد شده، هیچ موردی از موجبات ضمان باقی نماند.
مقاله امکان اجبار مستأجر به قلع و قمع اعياني بعد از انقضاء مدت اجاره (بررسي و تحليل فقهي ـ حقوقي ماده 504 قانون مدني) | WORD
ه پیش رو، امکان اجبار را به لحاظ مبنایی، موافق موازین فقهی و حقوقی میداند و میکوشد تا با تجزیه و تحلیل ساختاری این ماده، مفاد آن را با نظریهی امکان اجبار سازگاری دهد. تحلیل زبانی ماده 504، استصحاب آثارمالکیت موجر، قاعده تسلّط، استفاده از ملاک ماده540 قانون مدنی، از جمله مستندات اثباتی نظریهی مزبور میباشند؛ همچنان که قاعده اذن، قاعده لاضرر و مقوله حق ریشه به عنوان دلایل نظریهی عدم امکان اجبار، در این پژوهش مورد نقد قرار گرفته است.