توسعه منابع آب و محيط زيست خليج فارس | WORD
انقراض بسیاری از گونه ها و به هم خوردن توازن طبیعی این اکوسیستم ها و نهایتا مشکلات گسترده در محیط زیست خلیج فارس می گردد. هنگامی که از پایداری سیستم های منابع آب صحبت می شود، سه مفهوم طبیعت، نسل حاضر و نسل های آینده را در بر می گیرد به طوری که نسل آینده حداقل به همان سطح از اقتصاد، محیط زیست و رفاه زندگی که ما الان از آنها برخورد هستیم، دسترسی داشته باشند. براین اساس سیاستی را در زمینه منابع آب می توان پایداردانست که بتواند منافع مثت حاصل از منابع آب را در آینده نیز حفظ کند.
تهيه و مقايسه نقشه ي دماي سطح زمين با استفاده از دو باند حرارتي 10 و 11 تصوير لندست 8، مطالعه موردي منطقه تنگ بستانک | WORD
ج حاصله هریک از باندهای مربوطه با داده های نقشه هم دمای منطقه جهت ارزیابی دقت مقایسه شد. دمای متوسط روزانه برای باند 10 معادل 23/92 درجه ی سانتی گراد و برای باند 11 معادل 24/22 درجه ی سانتی گراد محاسبه شد، در حالی که دمای متوسط روزانه مشاهداتی برای منطقه مورد مطالعه 24/1 درجه ی سانتی گراد بود. بررسی ها نشان می دهد که نقشه LST تهیه شده با باند حرارتی 11 از دقت بالاترین نسبت به باند حرارتی 10 برخوردار است و هم چنین باند 10 نیز دقت بیشتری در تعیین دمای پایین تر از دمای 20 درجه سانتی گراد دارد.
سنجش غلظت فلزات سنگين (کادميوم، نيکل ، سرب، روي، مس و آهن) در فاضلاب منتهي به سواحل شهر بندرعباس | WORD
نیکل، سرب، روی و مس در نممونه های رسوب مورد سنجش قرار گر فت. پارامترهای فیزیک و شیمیایی دما، شوری و PH در محل نمونه برداری اندازه گیری شد. پس از طی مراحل آماده سازی، خشک شدن و هضم براساس روش ها سنجش غلظت فلزات سنگین، نمونه ها توسط دستگاه جذب اتمی AAS صورت گرفت. میانگین غلظت کادمیوم، 3.23، نیکل 71.75سرب، 46.78، روی، 57.43،؛ مس، 21.61 و آهن 12147.78 میلی گرم بر کیلوگرم وزن خشک رسوب خشک رسوب اندازه گیری شد. ترتیب میانگین فلزات سنگین در رسوبات سواحل بندرعباس به شکل Fe> Zn> Pb> Ni> Cu> Cd بدست آمد.
سيستم تصميم يار براي بهره برداري بهينه از آب مخزن سد در خشکسالي (مطالعه موردي سد ميناب) | WORD
ر پژوهش حاضر امکان توسعه قوانین بهره برداری هجینگ 5 بهمراه بهینه سازی با استفاده از ژنتیک الگوریتم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مقایسه عملکرد مدل های مختلف سیاست های بهینه سازی برای بهره برداری و تخصیص اب با مدل هجینگ و بهره برداری استاندارد و و ژنتیک الگوریتم GA به ترتیب برابر با 2404، 1991، 1811 میلیون متر مکعب MCM برای تخصیص آب کشاورزی بود . این در حالی است که مقادیر سود ناشی از نگه داشتن آب در سد و تخصیص اب در شرایط خشکسالی به ترتیب برابر با 915، 10، 7.395، 6.75 میلیون تومان برآورد شد.
شناسايي و اولويت بندي پارامترهاي موثر در جانمايي سايت هاي آب شيرين کن دريايي | WORD
داری می تواند معضلات عدیده زیست محیطی را نیز برای منطقه و اکوسیستم آن ایجاد نماید. از این رو در این پژوهش به منظور حذف و یا کاهش این مخاطرات، به nx پرداخته می شود. نتایج این پژوهش نشان می دهد پارامترهای نوع آبگیری از دریا، نحوه تامین انرژی، زیر ساخت های موجود، کمیت و کیفیت آب در دستررس، ظرفیت و فرآیند سیستم آب شیرین کن، زیست محیط و اکوسیستم دریا و شرایط زیست محیطی منطقه، سامانه های انتقال آب موجود و نوع مصارف آب دارای نقش تاثیرگذاری در جانمایی سایت های آب شیرین کن می باشند.
طراحي و ساخت آب شيرين کن آب گرمکن خورشيدي با کلکتور سهموي خطي با توجه به اقليم شهر بندرعباس | WORD
کن آب گرمکن خورشیدی ساخته شد که با دو روش مستقیم و غیر مستقیم آب شیرین و آب گرم مورد نیاز یک خانواده پنج تا شش نفره را تامین می کند. در روش مستقیم، آب شور مستقیما وارد لوله جاذب کلکتور شده و بصورت بخار از آن خارج می شود. سپس وارد یک مبدل حرارتی می شود تا پس از کندانس بعنوان آب شیرین استفاده شود. در روش غیر مستقیم، سیال انتقال حرارت که آب مقطر و یا روغن حرارتی است در یک مسیر بسته در داخل لوله جاذب گردش می کند و بخار تولید شده در یک مبدل حرارتی انرژی خود را به آن شور منتقل می کند.
عملکرد شبيه سازي و بهينه سازي نتايج هيدروگراف سيل با استفاده از نرم افزار HEC-HMS در کنترل منابع آبي (منطقه مورد مطالعه رودخانه ميناب) | WORD
راساس استدلال مبتنی بر شناخت اختلاف نتایج شبیه سازی شده و مقادیر مشاهده ای است، می تواند به نحو موثری در ارتقاء کیفیت نتایج پیش بینی سیلاب ایفای نقش کند. در این مقاله مدل جدید ارایه شده U3 به خوبی این مطلب را نشان می دهد. با توجه به نتایج به دست آمده، استفاده از تابع انتقال سه پارامتری U3 نه تنها بر افزایش دقت تخمین مقدار و زمان وقوع سیلاب، که در طراحی سیستم هشدار سیل به هنگام عامل کلیدی است موثر می باشد، بلکه امکان افزایش زمان تقدم پیش بینی را نیز به نحوی چشمگیر فراهم می کند.
کاهش هدر رفت آب در مصارف کشاورزي با استفاده از آبياري کوزه اي به عنوان جايگزين روش هاي سنتي آبياري | WORD
ه ها پس از کار گذاشتن در نزدیک ریشه گیاه، به صورت انفرادی از آب پر می شوند و لازم است که به صورت مرتب بکه کوزه ها سرکشی شود و در صورت نیاز از آب پر شوند. این امر دلیل اصلی ناکارآمدی این روش در مقیاس بزرگ می باشد. اما در روش ا رایه شده در این مقاله، کوزه های بهینه شده از طریق یک شبکه لوله کشی منظم دایما و به طور خودکار از آب پر می شوند و نیازی به سرکشی ندارند. همچنین امکان تزریق کودها و املاح مورد نیاز گیاه در این روش کاملا امکان پذیر است هدر رفت آب در این روش تقریبا با صفر می رسد.
مدل سازي آب شيرين کن خورشيدي براي شهر بندرعباس | WORD
خورشیدی برای تامین آب آشامیدنی سالم بسیار ارزشمند است و در این مقاله مدل دینامیک آب شیرین کن خورشیدی با نوشتن معادلات انتقال حرارت و تابش خورشید برای شهر بندرعباس در نرم افزار EES پیاده سازی شده است. در این مدل سازی تابش خورشید Isotropic Sky و داده های ضریب صافی هوای بندرعباس استفاده شده است و برای تحلیل مقدار تولید آب شیرین در چهار روز میانگین هر فصل بکار برده شده است. در نهایت مقدار آب موجود در سینی آب شیرین کن برای داشتن بیشترین تولید آب با توجه به تغییر حجم ظرف بررسی شده است.
مدل سازي و تحليل آب شيرين کن تقطيري تک افکت با ترموکمپرسور | WORD
در این مقاله آب شیرین کن تقطیری تک افکت با کمپرسور ترمودینامیکی TVC در حالت پایدار مدل سازی و ارزیابی شده است. مدل ترمودینامیکی با نوشتن معادلات بقای جرم و بقای انرژی (قانون اول ترمودینامیک) برای آب و نمک به دست آمده در نرم افزار EES محاسبه انجام شده است. تاثیر پارامترهایی از جمله دمای بخار ورودی بر مقدار تولید آب و بازده آب شیرین کن بررسی شده است. بررسی نشان می دهد که افزایش دمای بخار محرکه ورودی باعث افزایش آب شیرین تولیدی خواهد شد اما بازده آب شیرین کن را کاهش خواهد داد.