مقاله اثر سياست حذف يارانه حاملهاي انرژي بر الگوي کشت زراعت؛کاربرد برنامهريزي رياضي مثبت (PMP) (مطالعه موردي: حوضه آبريز مهارلو-بختگان) | WORD
را تعیین میکنند، در برخی موارد با افزایش قیمتها، محصولات با نیاز آبی بیشتر جایگزین محصولات با نیاز آبی و قیمت و سوددهی کمتر میشود و بدون افزایش در میزان برداشت آب، سود ناخالص افزایش مییابد. بر این اساس پیشنهاد میشود سیاستگذار در امر قیمتگذاری این موضوع را مد نظر قرار دهد تا به منظور حفظ منابع آب، الگوی کشت به سمت محصولات با نیاز آبی کمتر هدایت شود. گفتنی است که گندم در تمامی سناریوها با کاهش سطح زیرکشت روبهرو بوده است، لیکن همچنان بیشترین سهم را در الگوی کشت این حوضه داراست.
مقاله تبيين شاخصهاي پايداري و بهبود بهرهوري منابع توليد در الگوي کشت دشت ماهيدشت استان کرمانشاه (رهيافت برنامهريزي کسري) | WORD
مین نیازهای علوفهای وتغذیهای دام و طیور دشت مورد نظر در شش سناریو مختلف ارائه شد. با توجه به نتایج بدست آمده میتوان اظهار داشت که تمامی الگوهای زراعی پیشنهادی نسبت به الگوی فعلی منطقه پایدارتر میباشند. لذا پیشنهاد میشود تا سیاستگزاران با توجه به اهداف کلی و منطقهای اجرای هر یک از الگوهای زراعی پیشنهادی را در اولویت قرار دهند که این امر نیازمند تدوین الزامات قانونی، سیاستهای تشویقی و تنبیهی و بهکارگیری مروجان کشاورزی درجهت حرکت به سمت الگوهای زراعی پیشنهادی میباشد.
مقاله اثر بيمه محصولات کشاورزي بر الگوي بهينه بهره برداري محصولات زراعي استان مازندران (کاربرد مدل ارزش در معرض خطر شرطي) | WORD
خاب بیمه برای محصول ذرت به کشت محصولات شلتوک و سویا افزوده میشود. همچنین مقایسه نسبت نیم واریانس به بازدهی واقعی در مدل موتاد نسبت به مدل ارزش در معرض خطر شرطی نشان دهنده فزونی این معیار در مدل موتاد بوده است. بر این مبنا به کاربرد مدل ارزش در معرض خطر شرطی در تخمین الگوی کشت ریسکی تأکید می شود. نهایتا نتایج محاسبه سود حاکی از فزونی سود انتظاری در شرایط لحاظ بیمه نسبت به حالت عدم لحاظ بیمه میباشد که این مسئله می تواند در ترغیب کشاورزان در پذیرش بیمه و الگوی کشت پیشنهادی مؤثر واقع شود.
مقاله بررسي تغييرات الگوي کشت و ميزان استخراج منابع آب زيرزميني با اعمال سياستهاي کاهش مصرف آب در دشت ارزوئيه استان کرمان | WORD
اد کشاورزی استان کرمان بهدست آمد. نتایج این مطالعه نشان میدهد که از میان سیاستهای فوق، سیاست کمآبیاری و همچنین ترکیب آن با سیاست کاهش دسترسی به منابع آب، دارای بهترین نتایج بودهاند. با اعمال این سیاست، علیرغم کاهش 26 درصدی مصرف آب، سطح زیرکشت 56 درصد افزایش مییابد و بازده ناخالص تنها 16 درصد کاهش مییابد. با توجه به نتایج مطالعه، سیاست افزایش هزینه استخراج چندان تأثیرگذار نیست و تنها فشار به کشاورزان را افزایش میدهد، اما سیاست کمآبیاری به عنوان یک سیاست مؤثر توصیه میشود.
مقاله تعيينکنندههاي روشهاي مديريتي علفهاي هرز در مزارع گندم استان خراسان رضوي | WORD
و منفی بر به کارگیری روش مکانیکی برای مدیریت علفهای هرز دارد. همچنین تجربهی کشت گندم، مالکیت مزرعه و میزان سطح زیرکشت گندم تاثیر مثبت و معناداری بر به کارگیری تناوب زراعی برای کنترل علفهای هرز دارد. با توجه به یافتهها، تلاش سیاستگزاران بخشکشاورزی برای یاری بیشتر به کشاورزان در جهت به کارگیری روشهای مدیریت علفهای هرز در قالب دانش بومی به ویژه مدیریت تلفیقی علفهای هرز و افزایش آگاهی کشاورزان در پیوند با روشهای مدیریتی علفهای هرز پیشنهاد شده است.
مقاله بررسي نوسانات قيمت ذرت و چرخه ي قيمتي آن با به کارگيري الگوي GARCH و هارمونيک | WORD
ده ی چرخه ی بلندمدت 21 ماهه در قیمت ذرت در دوره ی مورد بررسی است. نتایج مدل GARCH نشان داد که جز عوامل اخلال که سهم کمی در ایجاد واریانس شرطی در قیمت ذرت دارند، نوسانات قیمت باعث تشدید نوسانات قیمت ذرت در آینده می شود. با توجه به این که قیمت تضمینی با وجود هزینه هایی که برای دولت داشته است، نتوانسته از نوسانات قیمت جلوگیری کند، سیاست گذاران در این زمینه باید شرایطی را ایجاد کنند تا خریداران و فروشندگان محصول ذرت تشویق به خرید و فروش در بورس و استفاده از قراردادهای آینده و اختیار معامله شوند.
مقاله الگوسازي و پيشبيني ميزان بارندگي و تعيين آب قابل استحصال بخش کشاورزي در دشت کبودرآهنگ همدان | WORD
ست. نتایج آزمونهای الگوی فصلی نشان داد که دادههای بارش در منطقهی مطالعه شده ماهیت غیردورهای دارد. افزون بر این، نتایج آزمون HEGY بیانگر نبود ریشه در دورههای سهماهه و ماهیانه در دادههای مورد نظر بود. بر همین اساس الگوی آرما از نوع ARMA(4.4)، میتواند رفتار بارش را در منطقه به خوبی پیشبینی کرده و به تصویر بکشاند. با تعیین میزان بارندگی و استفاده از بیلان آب زیرزمینی دشت کبودرآهنگ، آب قابل استحصال بخش کشاورزی برای سالهای 1387 تا 1389 برابر با 77/257، 56/267 و 87/254 میلیون متر مکعب برآورد شد.
مقاله شبيهسازي امنيت غذايي بر مبناي تغيير منابع توليد و سياستهاي تجاري | WORD
لید به صورت نامطلوب مورد استفاده قرار گیرد، وضعیت تولید و عرضهی سرانهی مواد غذایی نسبت به سال پایه کاهش خواهد یافت. اما استفادهی مناسب و بهینه از منابع تولید باعث میشود که بخش کشاورزی در آینده به تنهایی و بدون نیاز به واردات قادر به تامین امنیت غذایی جامعه باشد. بررسی توزیع مواد غذایی و انرژی نیز نشان داد وضعیت توزیع مواد غذایی و انرژی مناسب نیست و دهکهای اول تا پنجم کمتر از متوسط کشوری مواد غذایی و انرژی مصرف میکنند. در حالی که سهم دهکهای هشتم تا دهم بیش از متوسط کشوری است.
مقاله بررسي عوامل موثر بر امنيت غذايي در ايران | WORD
تی از بخش کشاورزی محاسبه گردیدهاست. سپس با استفاده از رویکرد جوهانسون- جوسلیوس به آنالیز اقتصادسنجی با هدف بررسی عوامل موثر بر امنیت غذایی پرداخته شد. نتایج نشان میدهد که متغییرهای تنوع زراعی، درآمد سرانه و واردات محصولات کشاورزی تاثیر مثبت و معنیدار و متغییرهای ضریب جینی و سیاستهای حمایتی دولت از بخش کشاورزی اثر منفی و معنیدار بر امنیت غذایی خانوارهای شهری و روستایی داشتهاند. قیمت محصولات کشاورزی در مناطق روستایی اثر مثبت و در مناطق شهری اثر منفی بر امنیت غذایی داشته است.
مقاله بررسي تاثير سياستهاي حمايتي دولت از توليدکنندگان برنج بر امنيت غذايي خانوارهاي شهري ايران | WORD
. محاسبهی میزان حمایتهای اعمال شده از جانب دولت با استفاده از شاخص PSE برآورد شده است. نتایج حاصل از برآورد PSE نشان داد که در طی دورهی مورد مطالعه سیاستهای حمایتی از تولیدکنندگان برنج در طول دورهی مورد بررسی روند صعودی داشته و در سال 1389 به بیشترین مقدار خود رسیده است، همچنین نتایج حاصل از بررسی اثر سیاستهای حمایتی برنج بر امنیت غذایی خانوارهای شهری در قالب یک الگوی ARDL نشان داد که در کوتاه مدت و بلندمدت سیاست-های حمایتی دولت از برنج امنیت غذایی خانوارهای مذکور را افزایش میدهد.