مقاله بررسي نوسانات قيمت ذرت و چرخه ي قيمتي آن با به کارگيري الگوي GARCH و هارمونيک | WORD
سهم کمی در ایجاد واریانس شرطی در قیمت ذرت دارند، نوسانات قیمت باعث تشدید نوسانات قیمت ذرت در آینده می شود. با توجه به این که قیمت تضمینی با وجود هزینه هایی که برای دولت داشته است، نتوانسته از نوسانات قیمت جلوگیری کند، سیاست گذاران در این زمینه باید شرایطی را ایجاد کنند تا خریداران و فروشندگان محصول ذرت تشویق به خرید و فروش در بورس و استفاده از قراردادهای آینده و اختیار معامله شوند.
مقاله الگوسازي و پيشبيني ميزان بارندگي و تعيين آب قابل استحصال بخش کشاورزي در دشت کبودرآهنگ همدان | WORD
افزون بر این، نتایج آزمون HEGY بیانگر نبود ریشه در دورههای سهماهه و ماهیانه در دادههای مورد نظر بود. بر همین اساس الگوی آرما از نوع ARMA(4.4)، میتواند رفتار بارش را در منطقه به خوبی پیشبینی کرده و به تصویر بکشاند. با تعیین میزان بارندگی و استفاده از بیلان آب زیرزمینی دشت کبودرآهنگ، آب قابل استحصال بخش کشاورزی برای سالهای 1387 تا 1389 برابر با 77/257، 56/267 و 87/254 میلیون متر مکعب برآورد شد.
مقاله شبيهسازي امنيت غذايي بر مبناي تغيير منابع توليد و سياستهاي تجاري | WORD
ش خواهد یافت. اما استفادهی مناسب و بهینه از منابع تولید باعث میشود که بخش کشاورزی در آینده به تنهایی و بدون نیاز به واردات قادر به تامین امنیت غذایی جامعه باشد. بررسی توزیع مواد غذایی و انرژی نیز نشان داد وضعیت توزیع مواد غذایی و انرژی مناسب نیست و دهکهای اول تا پنجم کمتر از متوسط کشوری مواد غذایی و انرژی مصرف میکنند. در حالی که سهم دهکهای هشتم تا دهم بیش از متوسط کشوری است.
مقاله بررسي عوامل موثر بر امنيت غذايي در ايران | WORD
هدف بررسی عوامل موثر بر امنیت غذایی پرداخته شد. نتایج نشان میدهد که متغییرهای تنوع زراعی، درآمد سرانه و واردات محصولات کشاورزی تاثیر مثبت و معنیدار و متغییرهای ضریب جینی و سیاستهای حمایتی دولت از بخش کشاورزی اثر منفی و معنیدار بر امنیت غذایی خانوارهای شهری و روستایی داشتهاند. قیمت محصولات کشاورزی در مناطق روستایی اثر مثبت و در مناطق شهری اثر منفی بر امنیت غذایی داشته است.
مقاله بررسي تاثير سياستهاي حمايتي دولت از توليدکنندگان برنج بر امنيت غذايي خانوارهاي شهري ايران | WORD
ورد PSE نشان داد که در طی دورهی مورد مطالعه سیاستهای حمایتی از تولیدکنندگان برنج در طول دورهی مورد بررسی روند صعودی داشته و در سال 1389 به بیشترین مقدار خود رسیده است، همچنین نتایج حاصل از بررسی اثر سیاستهای حمایتی برنج بر امنیت غذایی خانوارهای شهری در قالب یک الگوی ARDL نشان داد که در کوتاه مدت و بلندمدت سیاست-های حمایتی دولت از برنج امنیت غذایی خانوارهای مذکور را افزایش میدهد.
مقاله سنجش نسبي وضعيت امنيت غذايي ايران در بين کشورهاي منطقه منا (رهيافت ترکيبي تحليل سلسله مراتبي و آنتروپي) | WORD
از وجود همبستگی مثبت میان امنیت غذایی با تولید ناخالص داخلی سرانه، آزادسازی تجاری و مکانیزاسیون بخش کشاورزی و همبستگی منفی میان این متغیر با جمعیت و نابرابری توزیع درآمد میباشد. بنابراین پیشنهاد میگردد دولت از طریق حذف موانع تجارت و رفع تحریمها، همچنین تشویق مکانیزاسیون در بخش کشاوزی و توجه بیشتر به وضعیت معیشت اقشار کم درآمد در جهت ارتقا شاخص امنیت غذایی کشور اقدام نماید.
مقاله بررسي الگوهاي رفتاري مربوط پذيرش سيستم تجزيه تحليل خطر در نقاط کنترل بحراني در صنايع غذايي استان خراسان رضوي | WORD
بر احتمال قرارگیری واحدها در گروه پذیرش نسبی (مرحله تدوین طرح و مستندات و یا در حال استقرار سیستم HACCP) نسبت به گروه پایه میباشد. با توجه به یافتهها حمایت از واحدهای تولیدی کوچک مقیاس، برگزاری کلاسهای ترویجی و الگو قرار دادن مدیران نمونه، شفافسازی مزیتهای استقرار سیستم HACCP و وضع قوانین منسجم و انعطافپذیر با توجه به شرایط واحدهای تولیدی به برنامه-ریزان این عرصه پیشنهاد شد.
مقاله بررسي مزيت نسبي و تاثير سياستهاي حمايتي بر توليد انار در استان فارس | WORD
یی را نشان میدهد. مقدار EPC برای انار در استان فارس 49/0 است که حکایت از حمایت نکردن دولت به طور کلی در زمینهی درآمدی و نهادهیی از این محصول دارد. به دلیل مزیت نسبی و قدرت رقابتپذیری مناسب محصول، توسعهی کشت انار در استان فارس توصیه میشود، اما پیش از آن توجه به بازاریابی محصول در بازارهای خارج از کشور و معرفی آن به بازارهای خارجی میتواند تضمین کنندهی موفقیت این توصیه باشد.
مقاله تاثير عوامل قيمتي و غيرقيمتي بر سطح زيرکشت گندم در استان هاي کشور با به کارگيري داده هاي پنل | WORD
یمتی موثر بر سطح زیرکشت گندم در استان های ایران پرداخته است. نتایج تحقیق نشان میدهد که سطح زیرکشت با یک وقفه مهم ترین عامل موثر بر سطح زیرکشت است. سیاست حمایت قیمتی دولت در بخش گندم نیز به تنهایی بر سطح زیرکشت این محصول اثرگذار نیست، چرا که از یک سو هم سویی کمی میان این دو متغیر وجود دارد، و از سوی دیگر به اندازه ی زیادی به سیاست حمایتی دولت در بخش محصولات جای گزین هم چون جو وابسته است.
مقاله بررسي اثر سياستهاي ارزي بر شاخصهاي حمايت از زيربخشهاي کشاورزي ايران | WORD
ر برنام چهارم با کمبرآورد ارزش ریال 3/10-درصد مالیات پنهان پرداختند که علامت شاخص حمایت از مصرفکنندگان برعکس تولیدکنندگان بود. شاخص حمایت کل از زیربخشهای زراعت و دامپروری در هم دورهها مثبت و در زیربخش ارزآور باغبانی در بیشتر سالها منفی بود. پیشنهاد میشود، ترکیب سیاستهای ارزی و بخشی با افزایش رقابتپذیری جهانی، حمایتکنند تولیدکنندگان و مصرفکنندگان بخش کشاورزی باشد.