بخشی از متن مقاله بررسي عوامل موثر بر امنيت غذايي در ايران :
سال انتشار : 1393
تعداد صفحات :18
توجه به امنیت غذایی در ایران همواره یکی از اهداف عمده برنامههای توسعه روستایی و کشاورزی بوده و دولت اقدامات نسبتاً وسیعی را برای بهبود آن انجام میدهد. مفهوم امنیت غذایی بسیار گسترده است و به وسیله تعامل دامنهای از عوامل زیست شناختی, اقتصادی, اجتماعی, کشاورزی و فیزیکی تعیین میشود. امنیت غذایی هدفی است که در پس آن اهداف مهم دیگر اقتصادی نهفته است, که هر یک از اهمیت بسیاری برخوردار است. در مطالعه حاضر به بررسی عوامل موثر بر امنیت غذایی خانوارهای شهری و روستایی در طی دوره 1389-1362 پرداخته شدهاست. برای این کار ابتدا شاخص کلی امنیت غذایی برای خانوارهای شهری و روستایی و سپس شاخصهای قیمت غذا, تنوع زراعی در الگوی کشت و حمایت دولتی از بخش کشاورزی محاسبه گردیدهاست. سپس با استفاده از رویکرد جوهانسون- جوسلیوس به آنالیز اقتصادسنجی با هدف بررسی عوامل موثر بر امنیت غذایی پرداخته شد. نتایج نشان میدهد که متغییرهای تنوع زراعی, درآمد سرانه و واردات محصولات کشاورزی تاثیر مثبت و معنیدار و متغییرهای ضریب جینی و سیاستهای حمایتی دولت از بخش کشاورزی اثر منفی و معنیدار بر امنیت غذایی خانوارهای شهری و روستایی داشتهاند. قیمت محصولات کشاورزی در مناطق روستایی اثر مثبت و در مناطق شهری اثر منفی بر امنیت غذایی داشته است.
